• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Юрій Єхануров закликав організації підприємців активніше працювати з регіональною владою
    Опубликовано: 2005-10-10 17:33:00
    Прем\'єр-міністр Юрій Єхануров закликав організації підприємців активніше працювати з регіональною владою. Про це Глава Уряду заявив під час засідання Ради підприємців при Кабінеті Міністрів. "Ми повинні в кожній області мати реальних представників підприємницького руху", - сказав Юрій Єхануров. При цьому Прем’єр-міністр зазначив, що більшість проблем, що виникають у підприємців із владою, мають вирішуватися на регіональному рівні.
    Під час засідання керівник Уряду зазначив, що представники Ради підприємців зможуть брати участь у роботі урядових комітетів й таким чином будуть в курсі проектів рішень Уряду, що готуються.
    Окрім того, Прем’єр-міністр надав Раді підприємців право до 15 листопада ветувати рішення з питань, які розглядає Кабмін. Юрій Єхануров підкреслив, що право ветувати проекти рішень Кабміну Раді підприємців він надає лише до 15 листопада - на період урегулювання роботи Кабміну з Радою підприємців, а після 15 листопада Уряд і підприємці мають виходити на взаємоприйняті рішення в процесі домовленості.
    Прем’єр-міністр також закликав підприємців активніше проводити роз\'яснювальну роботу серед населення, в тому числі й щодо питань вступу України до СОТ. Так, на його думку, в першу чергу мова має йти про вплив участі України у Світовій організації торгівлі на реальний добробут населення. „Ми маємо відверто сказати, що можемо програти в окремих темах, окремих галузях, але Україна виграє в цілому. І я здивований, чому зараз мовчить, наприклад, металургійне лобі, яке лише виграє від вступу до СОТ”, - зазначив Глава Уряду.
    За словами керівника українського Уряду, має краще вестися робота щодо прийняття необхідних для вступу України до СОТ законодавчих актів. „Чотирнадцять змін - це чотири законопроекти. В шести-семи випадках проблем немає зовсім. Але є теми, де є проблеми у великих промислових груп. І тут треба шукати компроміс. Але ви теж маєте сказати своє слово”, - зазначив Прем\'єр-міністр. На думку Юрія Єханурова, також мають ретельно роз\'яснюватися економічні досягнення країни. “В Лондоні ми взяли під 4,95 відсотка запозичення у розмірі 600 мільйонів євро. Це блискуча перемога Міністерства фінансів. А рейтинг Bb-, отриманий від Moоdy\'s” - це велика рейтингова заслуга”, - наголосив Прем\'єр-міністр України.

    За словами Юрія Єханурова, підприємці мають створювати позитивне обличчя українського підприємництва. „Ви спочатку себе поважайте, а потім зробіть так, щоб поважали вас”, - зазначив він, звертаючись до членів Ради підприємців.

    Прес-служба Кабінету Міністрів


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.