• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 12.12.2005р.
    Опубликовано: 2005-12-12 12:32:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 12.12.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1421 заява про злочини. Вжитими заходами 743 (52,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 35 пограбувань, 2 факти незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 5 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, обріз мисливської рушниці, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 300 грамів вибухівки та 30 набоїв.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 52 особи. У них вилучено 4,3 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 938 осіб.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 29 осіб.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 95 дорожньо-транспортних пригод, у яких 18 осіб загинули та 114 травмовані.
     
    Упродовж минулого тижня порушено 378 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.
     
    У селі Грабовцях Вінницької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 17-річного місцевого жителя, який увечері 3 грудня в будинку 65-річної односельчанки під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяв господарці смертельні тілесні ушкодження.
     
    У селі Керниці Львівської області у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 53-річну жінку. Вжитими заходами затримано двох жителів сусідніх селищ віком 20 та 32 роки, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони ввечері 8 грудня з метою крадіжки корови проникли до сараю потерпілої, але були застигнуті господаркою і вбили її ножем.
     
    У селі Великих Межирічах Рівненської області затримано 44-річного безробітного, за місцем проживання якого вилучено 250 грамів вибухівки.
    Забруднили землю дизельним пальним
     
    В АР Крим порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 КК України – службова недбалість – відносно посадовців державного підприємства “Комбінат “Чорноморський”. Вони протягом 1999 року допустили витікання з резервуарів держрезерву в грунт 1,5 тис. тонн дизельного пального, чим завдали збитки державі на суму понад 1,5 млн. гривень.
     
    Податківець „дозволив” підприємцеві відкупитися від перевірки
     
    На Вінниччині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України – одержання хабара – відносно посадовця податкової міліції Тростянецької об’єднаної державної податкової інспекції. Він вимагав та отримав від директора приватного підприємства 5 тис. гривень хабара за не проведення перевірок фінансово-господарської діяльності згаданого підприємства.
     
    Поштові працівники наживалися на фіктивних пенсіях
     
    На Івано-Франківщині порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 367 КК України – зловживання владою або службовим становищем й службова недбалість – відносно посадових осіб однієї з районних виробничих дільниць державного підприємства “Укрпошта”. Вони протягом 2003-2005 років підробляли відомості про виплату пенсій, внаслідок чого заволоділи грошовими коштами в сумі 475 тис. гривень.
     
    Контакти: 254-75-24, 254-15-94, факс 254-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.