• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 19.12.2005р.
    Опубликовано: 2005-12-19 14:23:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 19.12.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1429 заяв про злочини. Вжитими заходами 689 (48,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 41 пограбування, 5 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 8 осіб. У правопорушників вилучено 3 гранатомета, 3 автомата, 2 пістолета, 1 карабін, 3 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 6 гранат та 379 набоїв.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 50 осіб. У них вилучено 13,9 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 914 осіб.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 осіб.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 94 дорожньо-транспортних пригод, у яких 14 осіб загинули та 124 травмовані.
     
    Упродовж минулої доби порушено 312 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.
     
    У селищі Великому Бичкові Закарпатської області працівники міліції затримали 47-річного громадянина однієї з сусідніх держав, який прибув до України в справах бізнесу. Попередньо встановлено, що він увечері 17 грудня на території консервного заводу під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв металевим прутом вбив 47-річного жителя села Бедевля Тячівського району зазначеної області, сторожа зазначеного заводу.
     
    У Донецьку до міліції зателефонувала 30-річна місцева жителька, яка повідомила, що двоє невідомих вибивають двері її квартири, намагаючись проникнути до приміщення. Вжитими заходами наряд міліції, який прибув на місце події, затримав двох зловмисників - громадян Грузії 37 та 23 років, які мали намір скоїти крадіжку з квартири.
     
    В заручниках опинилося шестимісячне дитя
    У місті Алчевську Луганської області в результаті проведення спецоперації затримано 33-річну місцеву жительку без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вона 14 грудня на вулиці міста відібрала у 18-річного місцевого жителя шестимісячного сина його співмешканки – 17-річної місцевої жительки. Зловмисниця утримувала дитину в своїй квартирі й за звільнення дитини вимагала від її матері повернення боргу. Наразі хлопчика госпіталізовано до лікарні.
     
    У Дніпровському районі міста Києва правоохоронці затримали 17-річного місцевого жителя, який кілька годин тому на вулиці заподіяв ножове поранення спини 37-річній громадянці В’єтнаму (в Україні перебуває у справах бізнесу) й викрав сумку, у якій знаходилися мобільний телефон та особисті речі. Потерпілу госпіталізовано. Викрадене вилучено.
     
    На околиці Донецька міліцією вилучено зі схованки  3 гранатомети, два пістолета ТТ, пістолет-кулемет, 2 автомати Калашникова, 4 гранати «Ф-1», 2 гранати «РГД», 10 запалів до них та 350 набоїв до різної зброї. Власника небезпечної знахідки затримано.
     
    Стати мисливцем можна за допомогою хабара
     
    На Запоріжжі викрито мисливствознавця Запорізького обласного управління лісового господарства “Запоріжліс”, який вимагав та отримав 200 доларів США хабара від місцевого жителя за видачу йому та його знайомому посвідчень мисливця без проходження ними курсів навчання та здачі заліків. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – одержання хабара.
     
    „Регулювання”  пасажирських перевезень здійснювалося за допомогою хабарів
     
    На Волині порушено кримінальну справу за ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара) відносно працівника виконавчого комітету Луцької міської ради. Він вимагав та отримав від приватного підприємця 400 гривень за видачу йому дозволу на здійснення підприємницької діяльності, пов’язаної з пасажирськими перевезеннями у вказаному обласному центрі. Крім того, посадовець вимагав та отримав 500 доларів США хабара від приватного підприємця за надання переваги в тендері на здійснення пасажирських перевезень за міськими маршрутами. Наразі задокументовано ще 14 випадків отримання правопорушником хабарів за вирішення аналогічних питань. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва.
     
     
    Контакти: 254-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.