• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • 30 мільйонів державних коштів "уступили" комерційним структурам
    Опубликовано: 2006-01-19 16:31:00

    У Луганську міліцією викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які в січні минулого року уклали договір з державним підприємством про уступку вимоги щодо виконання зобов’язань по сплаті грошових коштів за відвантажене вугілля відкритому акціонерному товариству на суму 30,1 млн. грн. Надалі згадані посадовці шляхом шахрайства та підробки документів уклали додаткову угоду, здійснивши переуступку права вимоги на користь третьої особи – ще одного товариства з обмеженою відповідальністю. При цьому заборгованість згаданого ВАТ була стягнена в повному обсязі та на підставі фіктивних угод переуступки боргу перерахована на розрахункові рахунки різних комерційних фірм, які ніколи не мали господарських взаємовідносин з двома першими підприємствами. Таким чином державному підприємству завдано збитків на суму понад 29,4 млн. гривень. Прокуратурою міста Луганська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство).

    Також у Луганську міліцією викрито посадову особу обласної споживчої спілки, яка вимагала і отримала 1,5 тис. грн.. хабара від директора приватного підприємства за підписання договору на оренду приміщень цеху, який належить одному з районних відділень зазначеної спілки. Прокуратурою Жовтневого району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

    На Луганщині міліцією викрито посадовця одного з районних підрозділів Державного департаменту України з питань виконання покарань, який вимагав і отримав 500 грн. хабара від умовно засудженої з відстрочкою виконання вироку за послаблення режиму контролю відносно неї. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.