• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Профілактична операція “БОМЖ”
    Опубликовано: 2006-01-30 10:52:00

    Київ, 28 січня 2006 року. Впродовж 28-29 січня 2006 р. для виявлення та обліку осіб без визначеного місця проживання Управління МВС України на транспорті проводить на всій території України профілактичне відпрацювання залізничних об’єктів під назвою “Профілактична операція “БОМЖ”.

    Зважаючи на складні метеорологічні умови, що склались в Україні останнім часом та з метою виявлення осіб схильних до скоєння правопорушень, було прийнято рішення про проведення профілактичної операції “БОМЖ”. Затриманих в ході проведеної операції ретельно обстежать медики, а за необхідності – їх буде направлено на лікування в медичні заклади.

    За словами начальника відділу громадської безпеки Управління МВС України на транспорті Сергія Арошкевича, для допомоги людям без постійного місця проживання працівники міліції організовують надання їм медичної допомоги, годують, проводять з ними роз’яснювальні бесіди. Крім того, їх перевіряють на причетність до скоєння різних злочинів. На сьогодні в приймальнику-розподільнику Лінійного управління внутрішніх справ на станції Київ-Пасажирський УМВС України на Південно-Західній залізниці перебуває 37 осіб. Загалом у цьому закладі одночасно можуть знаходитись до 50 осіб.

    „Операцію здійснюємо по всій Україні. Як повідомили мої колеги з Дніпропетровська, станом на обідню пору 28 січня ц.р. на Придніпровській залізниці було виявлено та розміщено в приймальниках-розподільниках 27 таких громадян”, - зазначив С.Арошкевич.

    Працівники транспортної міліції на усіх напрямках Укрзалізниці проводять цю операцію, зокрема, для профілактики правопорушень, для встановлення даних осіб та створення єдиної бази даних тих, хто не має постійного місця проживання, займається бродяжництвом і жебрацтвом. З цією метою, кожного з них фотографують для створення єдиної картотеки. Це, зі свого боку, значно спростить пошук інформації про цих людей. Крім того, буде проводитись їхня перевірка на причетність до правопорушень, оскільки трапляються непоодинокі випадки крадіжок, пограбувань та інших кримінальних чи адміністративних правопорушень, які здійснюють особи без визначеного місця проживання через відсутність засобів для існування.

    Після всіх проведених процедур необхідних для реєстрації, затримані під час операції особи будуть направлені в спеціальні заклади де з ними продовжать роботу спеціалісти соціального спрямування.

    "Департамент зв’язків з громадськістю"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.