• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Найбільш резонансні злочини та події на 23.02.2006 р.
    Опубликовано: 2006-02-23 14:51:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 704 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 580 (58,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійних напади, 74 пограбування, 14 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    до органів внутрішніх справ України надійшло 2 704 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 580 (58,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійних напади, 74 пограбування, 14 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено 2 пістолета, гвинтівку, 3 обрізи мисливських рушниць, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 385 набоїв.

    затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено 2 пістолета, гвинтівку, 3 обрізи мисливських рушниць, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 385 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 180 осіб. У них вилучено майже 52 кілограма наркотиків.

    затримано 180 осіб. У них вилучено майже 52 кілограма наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 615 осіб.

    до відповідальності притягнуто 1 615 осіб.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 30 осіб.

    заарештовано 30 осіб.

    Упродовж минулої доби порушено 192 кримінальні справі за злочинами економічної спрямованості, з них 80 – у сфері службової діяльності, у тому числі 20 про хабарництво.

    порушено 192 кримінальні справі за злочинами економічної спрямованості, з них 80 – у сфері службової діяльності, у тому числі 20 про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 90 дорожньо-транспортних пригод, у яких 16 осіб загинули та 104 - травмовано.

    зафіксовано 90 дорожньо-транспортних пригод, у яких 16 осіб загинули та 104 - травмовано.

    У Дніпровському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 25-річного громадянина без постійного місця проживання та роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 16 лютого на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження 37-річному громадянину без постійного місця проживання та роботи.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 25-річного громадянина без постійного місця проживання та роботи. Попередньо встановлено, що він увечері 16 лютого на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження 37-річному громадянину без постійного місця проживання та роботи.

    У Дарницькому районі міста Києва на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 46-річного громадянина. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства затримано 24-річного киянина та 23-річного жителя Рівненської області. Попередньо встановлено, що вони ввечері 20 лютого на вулиці, з метою пограбування, вбили ножем 46-річного громадянина.

    на вулиці було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей 46-річного громадянина. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства затримано 24-річного киянина та 23-річного жителя Рівненської області. Попередньо встановлено, що вони ввечері 20 лютого на вулиці, з метою пограбування, вбили ножем 46-річного громадянина.

    У Херсонській області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 30-річного та 37-річного місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 9 лютого на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли смертельні тілесні ушкодження 52-річному мешканцю Горностаївського району.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 30-річного та 37-річного місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 9 лютого на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяли смертельні тілесні ушкодження 52-річному мешканцю Горностаївського району.

    У місті Донецьк на вулиці затримано 30-річного місцевого жителя, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.

    на вулиці затримано 30-річного місцевого жителя, у якого вилучено 200 грамів вибухівки.

    У місті Ясинувата Донецької області на вулиці затримано 27-річного жителя міста Єнакієве, без постійного місця роботи, у якого вилучено револьвер з набоями.

    на вулиці затримано 27-річного жителя міста Єнакієве, без постійного місця роботи, у якого вилучено револьвер з набоями.

    У Солом’янському районі міста Києва на вулиці затримано 43-річного громадянина Республіки Уганда, у якого вилучено 5 грамів героїну.

    на вулиці затримано 43-річного громадянина Республіки Уганда, у якого вилучено 5 грамів героїну.

    Переуступка права вимоги боргу призвела до банкрутства

    На Дніпропетровщині викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства, які з товариством з обмеженою відповідальністю уклали угоду щодо переуступки права вимоги боргу, згідно з яким останнє товариство передало право вимагати грошові кошти у державного підприємства у сумі 11,7 млн. гривень. Відповідно до умов договору ВАТ повинен був сплатити ТОВ 90 відсотків від суми, на вимагання якої були передані права за цим договором, що становить 10,5 млн. гривень. Керівництвом ВАТ не було вжито жодних заходів щодо витребування заборгованості з ДП, а свої права на вимоги боргу ТОВ передало іншому ТОВ, яке виступило з позовом про стягнення боргу в сумі 10,5 млн. грн. з ВАТ, що був задоволений Третейським судом міста Дніпропетровська. Таким чином, діями посадових осіб ВАТ, підприємство доведено до стійкої фінансової неспроможності та завдано збитків акціонерам на загальну суму понад 10,5 млн. гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 219 КК України (доведення до банкрутства).

    викрито посадових осіб відкритого акціонерного товариства, які з товариством з обмеженою відповідальністю уклали угоду щодо переуступки права вимоги боргу, згідно з яким останнє товариство передало право вимагати грошові кошти у державного підприємства у сумі 11,7 млн. гривень. Відповідно до умов договору ВАТ повинен був сплатити ТОВ 90 відсотків від суми, на вимагання якої були передані права за цим договором, що становить 10,5 млн. гривень. Керівництвом ВАТ не було вжито жодних заходів щодо витребування заборгованості з ДП, а свої права на вимоги боргу ТОВ передало іншому ТОВ, яке виступило з позовом про стягнення боргу в сумі 10,5 млн. грн. з ВАТ, що був задоволений Третейським судом міста Дніпропетровська. Таким чином, діями посадових осіб ВАТ, підприємство доведено до стійкої фінансової неспроможності та завдано збитків акціонерам на загальну суму понад 10,5 млн. гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 219 КК України (доведення до банкрутства).

    Міліція продовжує викривати квартирних шахраїв

    У місті Київ працівниками ДСБЕЗ викрито посадових осіб двох товариств з обмеженою відповідальністю, які під час реалізації квартир у будинку по вул. Княжий Затон, 9, приховували від покупців інформацію про те, що замовник будівництва (одне з ТОВ), не отримав погодження проектної документації, не має дозволу на будівництво і може втратити право виступати замовником цього будівництва. У подальшому вони замість квартир реалізовували облігації зазначеного товариства, що в умовах українського фінансового ринку означає високу вірогідність невиконання позичальником даного боргового зобов’язання. Таким чином зазначені посадові особи своїми діями могли незаконно заволодіти грошовими коштами громадян у сумі понад 50 млн. гривень. Головним слідчим управлінням МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 15 та ч. 5 ст. 191 КК України (замах на злочин й привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    працівниками ДСБЕЗ викрито посадових осіб двох товариств з обмеженою відповідальністю, які під час реалізації квартир у будинку по вул. Княжий Затон, 9, приховували від покупців інформацію про те, що замовник будівництва (одне з ТОВ), не отримав погодження проектної документації, не має дозволу на будівництво і може втратити право виступати замовником цього будівництва. У подальшому вони замість квартир реалізовували облігації зазначеного товариства, що в умовах українського фінансового ринку означає високу вірогідність невиконання позичальником даного боргового зобов’язання. Таким чином зазначені посадові особи своїми діями могли незаконно заволодіти грошовими коштами громадян у сумі понад 50 млн. гривень. Головним слідчим управлінням МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ст. 15 та ч. 5 ст. 191 КК України (замах на злочин й привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

    У місті Харків працівниками УДСБЕЗ УМВС України в Харківській області викрито працівника одного з підрозділів податкової міліції, який вимагав та отримав 500 грн. хабара від приватного підприємця за нескладання адміністративного протоколу за порушення вимог чинного законодавства про інтелектуальну власність та невилучення у неї товару (компакт-дисків). Прокуратурою Московського району міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).

    працівниками УДСБЕЗ УМВС України в Харківській області викрито працівника одного з підрозділів податкової міліції, який вимагав та отримав 500 грн. хабара від приватного підприємця за нескладання адміністративного протоколу за порушення вимог чинного законодавства про інтелектуальну власність та невилучення у неї товару (компакт-дисків). Прокуратурою Московського району міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368 КК України (одержання хабара).

    У місті Ялта Автономної Республіки Крим працівниками ДСБЕЗ викрито посадових осіб державного підприємства, які протягом 2004-2005 років незаконно здійснили відчуження основних фондів підприємства (будівлі та споруди) на користь двох товариств з обмеженою відповідальністю, чим завдали збитки державі на суму понад 10 млн. гривень. Міською прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

    працівниками ДСБЕЗ викрито посадових осіб державного підприємства, які протягом 2004-2005 років незаконно здійснили відчуження основних фондів підприємства (будівлі та споруди) на користь двох товариств з обмеженою відповідальністю, чим завдали збитки державі на суму понад 10 млн. гривень. Міською прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

    Фальшивонетники працювали на дому

    У Харківській області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох місцевих жителів віком від 19 до 22 років, серед яких спеціаліст комп’ютерних мереж. За допомогою комп’ютерної техніки вони за місцем проживання одного із затриманих виготовляли фальшиві купюри номіналом 10, 20 та 50 гривень. У правопорушників вилучено 100 таких купюр та комп’ютерну техніку.

    в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано трьох місцевих жителів віком від 19 до 22 років, серед яких спеціаліст комп’ютерних мереж. За допомогою комп’ютерної техніки вони за місцем проживання одного із затриманих виготовляли фальшиві купюри номіналом 10, 20 та 50 гривень. У правопорушників вилучено 100 таких купюр та комп’ютерну техніку.

    "ДЗГ МВС України"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.