• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Найбільш резонансні злочини та події на 24.02.2006 р.
    Опубликовано: 2006-02-24 11:30:00

    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 538 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 517 (59,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів - 1 вбивство, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 66 пограбувань, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

    За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено гвинтівку, 2 обрізи мисливської рушниці, 7 одиниць саморобної вогнепальної зброї, більше 1 кг вибухівки та 476 набоїв.

    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 160 осіб. У них вилучено 35 кг наркотиків.

    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1473 особи.

    За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 особи.

    Упродовж минулої доби порушено 177 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 84 – у сфері службової діяльності, у тому числі 19 – про хабарництво.

    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 122 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 20 осіб загинуло та 137 - травмовано.

    У місті Бахчисарай Автономної Республіки Крим в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 35-річного місцевого жителя раніше судимого. Попередньо встановлено, що він 17 лютого в квартирі одного із сіл Сімферопольського району автономії під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив 58-річного господаря нерухомості.

    У місті Харкові в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих 21-річних жителів. Попередньо встановлено, що вони ввечері 17 лютого на вулиці під час сварки, що виникла на ґрунті несвоєчасного повернення грошового боргу, вбили ножем 20-річного чоловіка.

    14-річного пасинка прикуто до ліжка металевим ланцюгом

    У Конотопському районі Сумської області затримано 43-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він у січні 2006 року у своєму будинку, з метою перевиховання, прикував металевим ланцюгом до ліжка та протягом трьох діб насильно утримував свого 14-річного пасинка. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

    На Кіровоградшині затримано 26-річного жителя Новомиргородського району зазначеної області, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 27 січня в приміщенні місцевої телерадіокомпанії “ТТВ” з кабінету директора викрав 5 тис. грн та мобільний телефон. Частину викраденого вилучено.

    У Самбірському районі Львівської області затримано 43-річного місцевого жителя, який на вулиці одного із сіл зазначеного району з хуліганських спонукань побив 35-річного депутата сільської ради. Потерпілому надано медичну допомогу без госпіталізації.

    Плата за аренду щомісяця зростала на 5 тисяч гривень

    У місті Донецьк за матеріалами відділення ДСБЕЗ Донецького міськуправління внутрішніх справ прокуратурою обласного центру порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) відносно голови правління закритого акціонерного товариства, який у квітні 2005 року уклав договір аренди приміщення цеху станції технічного обслуговування автомобілів (загальною площею 340 кв. м) з приватним підприємцем. Відповідно до зазначеного договору арендна плата складала 3,2 тис грн. щомісячно, але голова правління, зловживаючи службовим становищем, перешкоджав роботі приватного підприємця та вимагав сплачувати йому додатково готівкою близько 5 тис. грн. в місяць. В результаті чого впродовж 2005 – 2006 років він незаконно отримав від підприємця понад 30 тис. гривень.

    Хабар у якості житлового будиночку орієнтовною вартістю 150 тис. доларів США

    У місті Києві прокуратурою Печерського району порушено кримінальну справу за матеріалами УДСБЕЗ ГУ МВС України в місті Києві за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара) відносно директора та юриста дочірнього підприємства товариства з обмеженою відповідальністю. Вони вимагали та отримали в якості хабара земельну ділянку з житловим будинком ( орієнтовна вартість 150 тис. доларів США) від водія – кур’єра зазначеного підприємства за списання з останнього штучно створеної нестачі товарно-матеріальних цінностей на суму 200 тис. гривень (водій підписав угоду про передачу права власності на згадану ділянку на користь правопорушників).

    Апетит зростає під час їжі

    На Полтавщині за матеріалами відділу ДСБЕЗ УМВС України в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара) відносно начальника служби державного пожежного нагляду одного з райвідділів ГУМНС України зазначеної області, який вимагав та отримав 400 грн. хабара від робітника товариства з обмеженою відповідальністю за видачу дозволу на відкриття пункту прийому металобрухту. Задокументовано ще 10 фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму понад 7 тис. гривень.

    Рiшення про вiдмову в порушеннi кримiнальної справи віднині коштує 1 тис. грн. плюс 400 доларів США

    На Дніпропетровщині обласною прокуратурою за матеріалами УДСБЕЗ УМВС України в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара) відносно начальника та оперуповноваженого одного з відділів податкової міліції управління податкової міліції ДПА України в області. Вони вимагали і отримали хабара загальною сумою від приватного підприємця та місцевого жителя за прийняття відносно останнього за викриті порушення фінансово-господарської діяльності.

    Сімейний бізнес по збуту фальшивих «зелених» купюр

    У Чернівецькій області викрито подружжя, яке збуло місцевому жителю 27 фальшивих купюр номіналом по 100 доларів США. У ході проведення обшуків за місцем проживання правопорушників вилучено ще 37 аналогічних купюр. Проводяться заходи по встановленню місця виготовлення підроблених грошей та каналів їх надходження. Слідчим відділом УМВС України в області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.199 КК України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї).

    Пісок – справа прибуткова

    На Запоріжжі міжрайонною природоохоронною прокуратурою за матеріалами обласного УДСБЕЗ УМВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара) відносно голови сільської ради. Він вимагав та отримав 500 грн. та мобільний телефон (вартістю 1,6 тис) у якості хабара від місцевого жителя за надання останньому дозволу на видобуток та вивіз з кар’єру 200 тонн піску.

    "ДЗГ МВС України"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.