• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Зміни до деяких законів у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів
    Опубликовано: 2006-02-27 14:20:00

    Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів рекомендує Верховній Раді прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України (щодо прав жінок і чоловіків, які поєднують професійні та сімейні обов\'язки), поданий народними депутатами Т.Бахтеєвою та Л.Кириченко

    Законопроект спрямований на досягнення паритетного становища жінок і чоловіків у всіх сферах життєдіяльності суспільства шляхом правового забезпечення їх рівних прав та можливостей, ліквідації дискримінації за ознакою статті, яка ще зберігається в окремих чинних законах України.

    Зокрема, пропонується частину 2 статті 6 Закону України "Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні" доповнити новим підпунктом "г", зміст якого полягає в тому, щоб ветеранами праці визнаються "жінки і чоловіки, які мають п\'ятеро або більше дітей і виховали їх до восьмирічного віку чи виховали дитину-інваліда до цього віку, яким призначена пенсія на пільгових умовах за наявності загального трудового стажу у жінок 15 років і у чоловіків 20 років".

    Члени Комітету зазначили, що відповідно до пункту 8 статті 1 Закону "Про пенсії за особливі заслуги перед Україною" з 1 січня 2006 року зазначена пенсія встановлюється "матерям, які народили п\'ятеро і більше дітей та виховали їх до шестирічного віку". Тому в законопроекті вказаний застарілий віковий ценз. Але позитивним в ньому, на думку народних депутатів, є питання поширення зазначеної норми на батьків, які у разі смерті матері самостійно виховали п\'ятеро і більше дітей до вказаного віку.

    Комітет погодився із зауваженнями Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України щодо необхідності доопрацювання законопроекту в контексті законодавчої та нормотворчої техніки.

    "ВРУ"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.