• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Бориспільськими митниками затримано партію валюти
    Опубликовано: 2006-03-17 11:48:00

    Спроби незаконного переміщення через митний кордон валюти та тютюнових виробів попереджено працівниками Бориспільської митниці.

    В першому випадку наш співвітчизник, який прямував з України до Польщі, скористався спрощеною системою митного контролю „зелений коридор”, чим автоматично засвідчив, що не має предметів, обов’язкових до декларування. Проте виявилося, що у внутрішній кишені куртки, в яку був одягнений пасажир, знаходилося 10 тисяч євро, дані про які були відсутні.

    В другому випадку на батьківщину повертався громадянин Ізраїлю, скориставшись „зеленим коридором”. В пункті спільного огляду ручної поклажі було виявлено, що в одному з відділень барсетки пасажира знаходиться 10 тисяч доларів США.

    В обох випадках дозвільних документів на вивезення валюти громадяни не мали.

    Варто нагадати, що громадянам без обов’язкового декларування дозволено перевозити іноземну валюту у сумі, що не перевищує 3 тис. доларів США (чи еквівалент цієї суми). Отже, уся валюта, що була у громадян понад встановлену норму – вилучена.

    В третьому випадку громадянин Лівії з України повертався через Бориспільську митницю на батьківщину, так само скориставшись спрощеною системою митного контролю. Під час проходження 6 його дорожніх валіз через рентген-апарат, виявилося, що всередині них знаходилося 352 блоки цигарок „More super lights”, „More lights” та „More” українського виробництва, дані про які були відсутні. Як і в попередньому випадку, дозвільних документів на право вивезення виявлених предметів пасажиром надано не було.

    Не задекларовані тютюнові вироби вилучено. Складено протоколи про порушення митних правил.

    "Урядовий портал"



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.