• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Уряд та асоціації українських товаровиробників підписали домовленість про співпрацю щодо захисту інтересів вітчизняних підприємств
    Опубликовано: 2006-03-24 13:51:00

    Кабінет Міністрів України та асоціації українських товаровиробників підписали домовленість про співпрацю щодо захисту інтересів вітчизняних підприємств. Підпис під відповідним документом поставили Прем'єр-міністр України Юрій Єхануров та керівники понад 30-ти українських асоціацій товаровиробників.

    Під час підписання угоди Юрій Єхануров наголосив на постійно зростаючій ролі України на зовнішніх ринках, що має впливати на поведінку самих підприємств. При цьому саме асоціації можуть бути виразниками інтересів товаровиробників. Так, на думку Прем'єр-міністра, вже сьогодні асоціації мають визначитися, як вони будуть співпрацювати з комітетами нового складу парламенту, а також з Урядом після парламентських виборів. "Нещодавні події на ринку цукру засвідчили, що ми можемо чути один одного, і тут не обов'язково уряду розмахувати дубиною, як це робили наші попередники", - заявив Глава Уряду.

    Юрій Єхануров зорієнтував увагу керівників асоціацій на такі напрями спільної роботи, як боротьба з контрабандою, а також впровадження міжнародних стандартів у виробництві та реалізації української продукції. "Ми маємо домовитися, що буде робити Уряд, щоб цивілізовано захищати свій ринок, і чим тут можуть допомогти українські асоціації", - сказав він.

    Керівник Уряду також повідомив, що найближчим часом розпочне регулярні зустрічі з представниками українських асоціацій товаровиробників. "Я дам доручення міністру економіки розробити графік, щоб зустрічатися, наприклад, один раз на 10 днів з кожною окремою асоціацією. Мають бути окремі зустрічі також із представниками Державної податкової адміністрації, Держмитслужби, Держстандарту, санстанцій і всіх відповідних регулюючих установ", - заявив Прем'єр-міністр.

    Юрій Єхануров запропонував представникам асоціацій товаровиробників долучитися до роботи Уряду шляхом участі в засіданнях урядових комітетів, де буде розглянуто коло питань, що знаходяться у сфері діяльності тієї чи іншої асоціації, а також більш активно співпрацювати з радою підприємців при Кабінеті Міністрів України. "В раді підприємців ви маєте створити свої секції, аби, по-перше, чути один одного, а по-друге здійснювати аналіз документів, що готуються Урядом для прийняття", - зазначив глава Уряду.

    Домовленість між Урядом та товаровиробниками підписано з урахуванням необхідності підвищення конкурентоспроможності українських підприємств на світовому ринку в умовах членства України до СОТ і мінімізація можливих ризиків у процесі експорту українських товарів, а також з метою захисту українських товаровиробників від демпінгового, субсидованого і масованого імпорту, зокрема, із застосуванням митного регулювання.

    Сторони домовились про те, що співпраця в рамках цієї домовленості здійснюється безпосередньо між Міністерством економіки та українськими асоціаціями товаровиробників. Асоціації на підставі своїх даних мають здійснювати аналіз імпорту товарів в Україну та умов конкуренції на внутрішньому ринку, а результати надсилати Міністерству економіки. Крім того, асоціації можуть залучатися до підготовки пропозицій до відповідних нормативно-правових актів як за власної ініціативи, так і на прохання Мінекономіки.

    Згідно з домовленістю, асоціації також залучаються Міністерством економіки та іншими центральними органами влади для приведення системи технічного регулювання у відповідність з вимогами СОТ.

    Мінекономіки також інформує асоціації про практику проведення антидемпінгових, антисубсидиційних і спеціальних розслідувань, а також надає роз’яснення з питань законодавства у цій галузі шляхом проведення відповідних семінарів і нарад.

    Крім того, Мінекономіки має подавати асоціаціям консультативну допомогу при антидемпінгових, антисубсидиційних і спеціальних розслідуваннях, що проводяться іноземними державами стосовно вітчизняних товаровиробників.

    У домовленості також зазначається, що вона залишається відкритою для приєднання інших асоціацій.

     Інф. Урядовий портал

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.