• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Віктор Ющенко переконаний, що парламентська коаліція буде створюватися навколо «Нашої України»
    Опубликовано: 2006-03-24 09:15:00

    Парламентська коаліція повинна об'єднуватися навколо національних інтересів держави, а не формуватися за принципом «проти когось або чогось». Таку думку висловив Президент України Віктор Ющенко 23 березня в інтерв’ю телеканалу «1+1».

    На переконання В. Ющенка, коаліція, яка формуватиме державний курс, буде створюватися навколо «Нашої України». Найкращим варіантом коаліції Президент назвав участь у ній політичних сил із чіткими пріоритетами в реалізації національних інтересів України як у внутрішній, так і в зовнішній політиці, в тому числі в процесі євроінтеграції. Серед таких сил Президент зокрема назвав блоки Костенка-Плюща, Пора-ПРП, БЮТ. 

    На думку Глави держави, політичним силам у новому парламенті варто консолідуватися не для політичної війни за певні надумані проблемні питання. «Коли ми говоримо про системну коаліцію, я б хотів насамперед, щоб вона була сформована навколо національних інтересів. Це найголовніше. Це свідчення того, що тест на здорову політичну структуризацію – насамперед у парламенті, а потім й у суспільстві – ця країна витримала», – наголосив Президент. У цьому контексті він знову підкреслив неприпустимість формування коаліції з метою розподілу портфелів. Президент зазначив, що вже в рамках коаліції має реалізовуватися право політичних сил – її учасників висувати кандидатури на посади прем'єр-міністра, членів уряду та інші.

    Президент також підтвердив, що безумовно братиме участь у переговорах про формування коаліції.

    Інф. Прес-служба Президента України Віктора Ющенка

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.