• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Уряд додав 14 мільйонів на субсидії населенню
    Опубликовано: 2017-07-03 10:14:40

    Уряд вирішив додатково виділити 14,1 млрд грн на фінансування субсидій населенню з оплати комунальних послуг. Цей ресурс передбачений змінами до закону про держбюджет на 2017 рік, які нещодавно парламент прийняв у першому читанні.

    Про це розповів радник Віце-прем'єр міністра з питань регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ, експерт з питань енергетики та ЖКГ Євген Червяченко, передає видання «Избирком».

    На сьогодні закладених у держбюджеті 47 млрд грн на субсидії виявилось недостатньо. Саме тому уряд пропонує збільшити видатки до 61 млрд грн.

    На думку експерта, це не останнє збільшення і пропозиції щодо виділення додаткових видатків на субсидії ще будуть вноситися. Чому? 61 млрд грн – це ресурс на цей рік, але ще близько 20 млрд грн – це борги перед населенням за минулий рік.

    Фінансування субсидій працює так: при виділенні коштів спочатку погашаються борги минулих періодів, а потім – поточні платежі. Тобто кошти цього року використовувалися в тому числі і для розрахунку з боргами за попередні періоди.

    Євген Червяченко наголошує, що восени можливі декілька варіантів: шукати додаткові кошти в сумі приблизно 20 млрд грн (для того, щоб погасити борги) або ж залишати борги перед населенням для оплати їх в наступному році, або вносити певні коригування щодо верифікації субсидіантів, зміни до формату нарахувань субсидій.

    Як повідомлялося, за три місяці 2017 року Волинь використала всі кошти, надані з держбюджету на виплату субсидій. Все це тому, що Волинь – одна з областей, якій найменше передбачили грошей в казні.

    volynnews.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.