• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна та Молдова домовилися відновити повноцінні торгові відносини
    Опубликовано: 2016-07-03 18:00:00

    Україна і Молдова готові знайти взаємоприйнятні торгові рішення і відновити торговельні відносини між двома країнами, обмежені взаємними бар'єрами навесні поточного року. Як повідомили в прес-службі уряду, відповідні домовленості були досягнуті в ході телефонної розмови прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана з прем'єр-міністром Молдови Павлом Філіпом.

    Як підкреслили в прес-службі, глави урядів домовилися якнайшвидше відновити практичну роботу Міжурядової українсько-молдовської змішаної комісії з питань торгово-економічного співробітництва, яка не проводила засідань з 2011 року. Гройсман зазначив, що міжурядова комісія повинна стати ефективним і ключовим інституційним механізмом двосторонньої взаємодії.

    «Сторони окремо обговорили ситуацію навколо існуючих обмежень в торгівлі між двома державами і домовилися про пошук взаємоприйнятних рішень, які дозволять налагодити повноцінну торгову взаємодію», - повідомили в уряді.

    Прем'єр-міністр Молдови також запросив Володимира Гройсмана взяти участь в урочистостях з нагоди 25-ї річниці Незалежності Республіки Молдова, які відбудуться в Кишиневі 27 серпня цього року.

    Як повідомлялося, уряд Молдови тимчасово, з 27 квітня до кінця цього року, ввів квоти на поставку молочної і м'ясної продукції українського виробництва, а також встановив мита на імпорт, який буде перевищувати встановлені квоти, щоб захистити менш конкурентоспроможного внутрішнього виробника.

    Міністерство економічного розвитку і торгівлі України у відповідь заявило, що вважає такі дії порушенням норм Світової організації торгівлі (СОТ) і угоди про зону вільної торгівлі в рамках СНД. Крім того, Україна ввела ряд заходів у відповідь. У той же час вже в червні поточного року Київ і Кишинів домовилися про необхідність знімати обмеження, оскільки вони є контрпродуктивними.

    agronews.ua

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.