• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Україна має врегулювати експорт деревини відповідно до вимог СОТ та ЄС
    Опубликовано: 2016-05-06 17:00:00

    Коментуючи питання мораторію на експорт лісоматеріалів необроблених, Перший заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Христина Юшкевич зазначила, що на сьогодні заборона стосується вивозу лісу в круглому вигляді, крім сосни, мораторій на яку вступає в дію з 2017 року, повідомили AgroNews в прес-службі Держлісагентства в четвер.

    Вона також повідомила, що питання мораторію потребує врегулювання з боку України як надійного члена Світової організації торгівлі та партнера, який повинен виконувати всі вимоги, передбачені угодою з СОТ та Європейським Союзом.

    «У цій угоді є розділ, яким забороняється вводити будь-який мораторій. Загалом, український закон про мораторій ухвалювали, щоб розвивати вітчизняну деревообробку. Однак на сьогодні стало очевидним, що робити це шляхом повної заборони було неправильним», – підкреслила Перший заступник Голови Держлісагентства.

    Крім того, Христина Юшкевич зазначила, що після введення мораторію в Україні виникла проблема, наприклад, з тонкомірною деревиною діаметром до 20 см. «У нас вона реалізується за мінімальною ціною, оскільки відсутній належний попит на внутрішньому ринку. Європа, у свою чергу, зацікавлена у цій деревині, тому що у них є потужності для переробки та кращої реалізації».

    У Парламенті був зареєстрований законопроект про відміну мораторію, розроблений Мінекономіки. «У проекті закону вводилися поняття єдиного електронного обліку, чітких і прозорих правил продажу деревини, тобто аукціони для всіх постійних лісокористувачів. Після зміни Уряду цей законопроект був відкликаний, і зараз обговорюється питання щодо уточнення положень законодавчих змін та повторного подання до Верховної Ради України», – додала вона.

    За словами Христини Юшкевич, сьогодні тривають переговори з європейськими партнерами щодо узгодження всіх позицій.

    agronews.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.