• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ближчим часом буде обмежено промисловий вилов риби у водоймах України
    Опубликовано: 2015-06-10 19:00:00

    9 червня 2015 року за ініціативи Голови Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Миколи Томенка відбулася нарада за участі представників громадських організацій та експертів щодо довкільного законодавства, охорони біорізноманіття, рослинного і тваринного світу, а також проблем рибальства, мисливського господарства та полювання.

    Під час наради була обговорена низка проектів законів, які знаходяться на розгляді Комітету. Серед інших велика увага була приділена проекту Закону України про введення тимчасової заборони на здійснення промислового рибальства та інших видів спеціального використання водних біоресурсів на деяких рибогосподарських водних об’єктах України.

    Цей законопроект вводить заборону на здійснення промислового рибальства на рибогосподарських водних об’єктах загальнодержавного значення, крім спеціальних зон в межах водосховищ Дніпровського каскаду, визначення яких буде здійснюватися Кабінетом Міністрів України.

    Під час обговорення М.Томенко відзначив, що, підтримуючи необхідність заходів зі збереження водних живих ресурсів у природних водоймах, необхідно зосередитись не тільки на мораторії, а й на забезпеченні безумовного дотримання законодавства, зокрема, визначених суб’єктам господарювання квот вилову.

    Щодо численних звернень стосовно незаконного вилову риби, які надходять до Комітету та до народних депутатів, М.Томенко відзначив, що послаблення контролю у сфері охорони навколишнього природного середовища, а також повний мораторій на його проведення вже майже протягом року, становить надзвичайну небезпеку як для природних водних об’єктів, які є середовищем існування водних живих ресурсів, а відсутність контролю над суб’єктами господарювання, які здійснюють промисловий вилов, врешті призведе до знищення цієї галузі як такої.

    Тому необхідно шукати оптимальні шляхи збереження як водного середовища, так і водних біоресурсів, підсумував Голова Комітету.

    ridna.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.