• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Земельна реформа необхідна для розвитку села
    Опубликовано: 2014-12-17 08:00:00

    Здійснення земельної реформи не можна відкладати.

    Про це у програмі «Доброго ранку, Україно!» в ефірі телеканалу «Ера» заявив економіст Віталій Скоцик.

    «Земельного питання не було у коаліційній угоді, але воно було включене у програму дій уряду. Я дуже уважно відстежував процес, власне презентацію програми уряду і затвердження в нашому парламенті і мені було дуже прикро, що в останні хвилини з поясненням, що немає чіткої точки зору коаліції щодо земельної реформи, це питання було виключено з програми уряду. Про що це говорить? Одне з найбільших дискусійних питань протягом найближчих 2-х років діяльності уряду не буде розглядатися», — сказав Віталій Скоцик.

    При цьому він нагадав ключові рекомендації щодо економічних реформ від міжнародних інституцій

    Вони, за його словами, рекомендували для виходу з економічної кризи: подолати корупцію, підняти ставки оплати енергоносіїв і завершити земельну реформу.

    Експерт критично оцінив тезу коаліційної угоди, що передбачає можливість використовувати договір оренди землі в якості застави в банку для отримання комерційного кредиту.

    «По-перше, це нереально. Чому? Тому що є третя сторона — власник землі. Це нереально ще й тому, що у нас немає земельного банку. Уявіть собі, що користувач землі підписав договір оренди у земельного власника, не виконав свої зобов’язання перед банком. Що комерційний банк робить? Він у людей повинен забрати право оренди. У більшості країн світу є державний земельний банк, який у такому випадку приймає рішення — що робити з землею, але не з правами оренди на землю, а з самою землею», — пояснив Віталій Скоцик.

    Такі пропозиції, на його думку, з’являються в тому числі через те, що вчені, які мають практичний досвід, заснований на співпраці з аграрною галуззю, не мають жодного впливу на політичні процеси і політичні документи стратегічного характеру, якими будуть керуватися новий уряд і парламентська коаліція.

    7days-ua.com



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.