• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Мовою цифр Закону "Про Державний бюджет України на 2006 рік"
    Опубликовано: 2006-02-02 11:23:00

    Для застосування норм, передбачених Законом України „Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування України на випадок безробіття” Законом України від 20 грудня 2005 року № 3235-ІV „Про Державний бюджет України на 2006 рік” (далі – Закон), що набрав чинності з 1 січня 2006 року, визначено наступне.

    Відповідно до статті 102 цього Закону у 2006 році страхові внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття відповідно до Закону України „Про розмір внесків на деякі види загальнообов’язкового державного соціального страхування” встановлено у розмірі:

    для роботодавців – 1,3 % суми фактичних витрат на оплату праці найманих працівників, що включають витрати на виплату основної та додаткової заробітної плати, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, що визначаються згідно з нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до Закону України “Про оплату праці”, та підлягають обкладанню податком з доходів фізичних осіб;

    для  найманих працівників – 0,5 % суми оплати праці, що включає основну та додаткову заробітну плату, а також інші заохочувальні та компенсаційні виплати, у тому числі в натуральній формі, які підлягають обкладанню податком з доходів фізичних осіб;

    для осіб, які беруть участь у загальнообов’язковому державному соціальному страхуванні на випадок безробіття на добровільних засадах – 1,8  % суми оподатковуваного доходу (прибутку).

    Статтею 65 затверджено на 2006 рік прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць для  працездатних осіб: з 1 січня – 483 грн., з 1 квітня – 496 грн., з 1 жовтня – 505 грн.

    Статтею 90 встановлено, що з 1 січня 2006 року  максимальна величина фактичних витрат на оплату праці найманих працівників, оподатковуваного доходу (прибутку), сукупного оподатковуваного доходу (граничної суми заробітної плати (доходу), з яких відповідно до законів України справляються страхові внески  до Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України та Пенсійного фонду України, дорівнює десяти розмірам прожиткового  мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб (з 1 січня – 4830 грн., з 1 квітня – 4960 грн., з 1 жовтня – 5050 грн.).

    Статтею 70 заборонено у 2006 році проводити реструктуризацію або списання заборгованості (недоїмки) суб’єктів господарювання за податками, зборами (обов’язковими платежами), надавати відстрочки щодо термінів її сплати, крім заборгованості суб’єктів господарювання, визнаних у встановленому порядку банкрутами, вимоги щодо погашення заборгованості яких не були задоволені у зв’язку з недостатністю їх активів.

     Інформаційно

    Відповідно до статті 82 Закону „Про Державний бюджет України на 2006 рік” розмір мінімальної заробітної плати  становить: з 1 січня 2006 року – 350 грн. на місяць, з 1 липня  2006 року –  375 грн. на місяць, з 1 грудня 2006 року - 400 грн.

     Інф. Dcz.gov.ua





    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.