• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • США відновили пільги на український експорт
    Опубликовано: 2006-01-26 11:41:00

    23 січня 2006 року Офіс Торговельного представника США  виключив Україну зі списку «першочергових закордонних країн» та відновив пільги згідно з Генералізованою системою преференцій США (ГСП) щодо експорту товарів з України до США, повідомляє торговельно-економічна місія України у США.

    Рішення було прийняте за результатами позачергового перегляду ситуації в Україні у сфері захисту прав інтелектуальної власності. Поновлення пільг є свідченням визнання Адміністрацією США дій Уряду України у сфері захисту прав інтелектуальної власності та приведення українського законодавства до світових норм, і, відповідно, тих важливих позитивних зрушень, які відбуваються останнім часом в Україні, та надають новий поштовх розвитку торговельно-економічного співробітництва між двома країнами.

    Коментуючи прийняте рішення, Торговельний представник США Р. Портмен привітав Уряд України “за позитивні досягнення у напрямку боротьби з порушенням прав інтелектуальної власності” та закликав “і у майбутньому іти обраним шляхом”.

      24 серпня 2001 р. США застосували санкції проти України щодо позбавлення пільг згідно з ГСП, що не дозволяло здійснювати на безмитній основі експорт товарів на суму до 40 млн. дол. щорічно за 120 позиціями Гармонізованої тарифної системи США.

     Инф. me.kmu.gov.ua

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.