• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Іван Сахань: відповідальність щодо додержання законодавства про працю буде персональною
    Опубликовано: 2005-12-08 09:59:00
    6 грудня відбулася селекторна нарада з питань додержання законодавства про працю під головуванням міністра праці та соціальної політики Івана Саханя. За місяць з моменту проведення останньої селекторної наради, за словами міністра, в оплаті праці відбулися позитивні зміни. Станом на 1 листопада рівень оплати праці у порівнянні із жовтнем минулого року зріс на 138,6%. Середня зарплатня по Україні склала більш ніж 882 гривні. Так, на Волині, в Сумській, Київській, Тернопільській та Житомирській областях середня зарплатня протягом року зросла від 144 до 148%. Реальна заробітна плата за 2005 рік зросла на 28%, проти жовтня 2004 року по Україні — на 23,4%.
     
    Однак, незважаючи на певні здобутки, — повідомив Іван Сахань,— ситуація щодо дотримання законодавства про оплату праці має деякі негативні тенденції. За статистикою з 10,7 млн. працівників, що відпрацювали 50 і більше відсотків робочого часу, 25,3% одержують зарплатню нижче мінімального прожиткового рівня. У деяких областях зріс рівень заборгованості із заробітної плати. Міністр праці наголосив на рішучих змінах, які повинні настати вже зараз, та персональній відповідальності керівників у цьому напрямку роботи. Оскільки, органи додержання законодавства про працю — єдина структура, яка спеціально створена для того, щоб забезпечувати дотримання законодавства в оплаті праці. Іван Сахань вважає, що потрібно об’єднати зусилля Державної інспекції праці з іншими контролюючими органами Податкової Адміністрації, Прокуратури, щоб утворити потужний моноліт, який важко буде ігнорувати.
     
    Міністрпраці наголосив, що „83% найманих працівників України охоплені колективними договорами і угодами. Фактично колективний договір, підписаний трудовим колективом і роботодавцем чи власником підприємства, —це гарантія того, що буде дотримуватись трудове законодавство.” Профспілкові організації сьогодні мусять зайняти серйозні наступальні позиції щодо дотримання прав найманих працівників. Адже інтереси профспілки співпадають з інтересами влади, яка хоче домогтися дотримання законності в трудовому законодавстві.
     
    „Уряд буде на кожному засіданні реально аналізувати ситуацію, яка склалася в областях, і давати об’єктивну оцінку стану справ,” — зазначив міністр.
     
     Міністерство праці та соціальної політикт
     
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.