• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В очікуванні дешевого м’яса
    Опубликовано: 2005-10-14 15:40:00
    За словами міністра аграрної політики Олександра Баранівського, Україна виробляє 1,5 мільйона тонн м'яса, а споживає 1,8 млн. тонн. В цілому, легальний дисбаланс складає 360 тисяч тонн м'яса.
    Праця фермерів — вагома складова аграрного комплексу. Нині 70% сільськогосподарської продукції виробляють фермери і приватні селянські господарства. Вироблення 75% всієї м'ясної продукції становить основну частку прибутку 43 тисяч українських фермерів, і тому надзвичайно важко уявити, що саме цей продукт може зникнути з ринку.
    Особлива увага приділяється місту Києву, адже столиця знаходиться осторонь від регіонів-виробників, переконаний начальник головного управління споживчого ринку та торгівлі Київської міськдержадміністрації Олександр Шкілевич:
    – Реальної власної виробничої бази м’яса не маємо, а на асфальті м’ясо не росте, однак і відмовитися від потреб забезпечення населення не можемо. У різних районах столиці регулярно працюють продуктові ярмарки, м’ясо у столиці є.
    У столичних супермаркетах відбувається наповнення м’ясною продукцією, особливо ковбасою, однак ціни помітно зросли. Фахівці стверджують, що м’ясо стало дорожчим у межах 2–3% ще напередодні Великодніх свят та 60-річчя Перемоги, але явної стабілізації чи здешевлення і досі не помітно. Спроби Кабінету Міністрів наповнити ринок м’ясом, намагання задовільнити споживачів Києва постійними заготівлями широкого асортименту м’ясних виробів поки не вдалися повністю.
    – Основними столичними виробниками-постачальниками є ТОВ «Русанівський м’ясокомбінат», ЗАТ «Київський МПЗ», КП «Київський птахокомбінат», які виробляють близько 7% потреб від загальнонаціональних обсягів споживання ковбасних виробів,— говорить директор Департаменту формування та функціонування аграрного ринку Міністерства аграрної політики України Анатолій Розгон,— а все інше завозиться з регіонів України. Це приблизно 110–115 тонн перероблених ковбас щоденно, а ще 100–140 тонн м’яса ми отримуємо у свіжому вигляді.
    Сучасні технології дають змогу розвивати промислове птахівництво, зокрема, вирощувати курей-бройлерів, і вже за півтора місяці наситити ринок порівняно дешевим м’ясом. Доведеться зачекати. Окрім цього, підприємства зобов’язалися забезпечити 30% зростання обсягів виробництва м’яса птиці у 2005 році.
    Фахівець департаменту ринків МінАП Анатолій Розгон впевнений:
    – Нині в державі ще не вирішено питання про відкриття імпортних поставок птиці і м’яса, про величину мита, не затверджено відповідні доповнення до закону Верховної Ради — все це теж в якійсь мірі обумовлює дефіцит м’яса.
    Алла Глембоцька,
    кореспондент
    ELCOMART.NEWS
    (www.e-news.com.ua)


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.