• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ООН: нинішнє покоління молоді - найосвіченіше в історії людства
    Опубликовано: 2005-10-05 15:22:00
    Нинішнє покоління молоді - найосвіченіше в історії людства. Про це йдеться в "Всесвітній доповіді з проблем молоді", яка підготовлена експертами ООН для делегатів 60-ї сесії Генеральної Асамблеї співтовариства націй.
     
    За даними експертів ООН, протягом останнього десятиліття загальна частка учнів у середніх школах у світі збільшилася з 56 до 78%. Крім того, число студентів ВНЗ зросло з 69 мільйонів в 1990 році до 88 мільйонів в 1997 році, причому найзначніший приріст припадає на країни, які розвиваються.
     
    У той же час рівень безробіття серед молоді в усім світі збільшився з 11,7% в 1993 році до "безпрецедентно високого рівня" - 14,4% (88 мільйонів осіб) в 2003 році.
     
    За оцінками авторів дослідження, у цей час майже 209 мільйонів молодих людей, або 18% від загальної чисельності цієї вікової категорії, живуть менш ніж на 1 долар у день, а 515 мільйонів (45%) - менш ніж на 2 долари на добу. Найбільше проживаючих у крайній убогості юнаків і дівчат - у Південній Азії, далі йдуть країни Африки, розташовані на південь від Сахари.
     
    Як підкреслюється в доповіді, "розходження в положенні молоді в розвинених країнах і країнах, що розвиваються, стає менш явними під впливом урбанізації, глобалізації та формування глобальної молодіжної культури".
     
    Усього у світі з 1995 по 2005 роки чисельність молодих людей у віці від 15 до 24 років зросла з 1 мільярда 25 мільйонів до 1 мільярда 153 мільйонів.
     
    Инф. osvita.org.ua
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.