• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Міносвіти вважає незаконним стягнення грошей за перездачу іспитів в навчальних закладах
    Опубликовано: 2005-10-05 09:11:00
    Міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко звернувся до ректорів і директорів вищих навчальних закладів з листом, в якому наголосив про протизаконність стягнення зі студентів плати за перездачу іспитів та пропуски занять. У документі нагадується, що відповідно до діючої нормативної бази студенти ВНЗ мають право на повторне складання екзаменів з кожної дисципліни не більше, ніж два рази: перший - безпосередньо викладачу, другий - комісії, яку створює декан або завідувач відділення. Станіслав Миколайович, у своєму зверненні підкреслює, що керівники ВНЗ несуть персональну відповідальність за запобігання та усунення фактів порушень законних прав громадян на освіту.
    Звернення міністра до керівників ВНЗ викликано скаргами студентської молоді, зокрема з Кіровоградської, Рівненської, Одеської, Миколаївської та інших регіонів країни, до МОН на деканати, які вимагають плату за перездачу іспитів.
     
    Урядовий портал
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.