• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • МОЗ визначає нові технології фінансування
    Опубликовано: 2005-09-28 15:57:00
    Формування системи якісної медичної допомоги населенню України, в центрі уваги якої повинен бути і пацієнт, і медик - основні завдання у розвитку медицини. Пріоритетними напрямками реформування галузі Міністерство охорони здоров’я визначає структурну реорганізацію системи охорони здоров’я і медичного обслуговування, перехід до контрактних умов надання меддопомоги, зміцнення фінансової бази, здійснення активної кадрової політики. Сьогодні уже розроблені конкретні механізми, однак проведення реформ потребує чималих асигнувань. Окрім бюджетних коштів МОЗ передбачає додаткову мобілізація ресурсів держави і суспільства.
    З метою практичного відпрацювання нових технологій фінансування та управління в системі охорони здоров’я в Україні відбулась конференція “Автономізація постачальників медичних послуг та запровадження контрактних відносин – головні складові реформи системи охорони здоров’я в Україні”, в якій взяли участь керівники управлінь охорони здоров’я обласних державних адміністрацій, провідні фахівці з питань економіки, управління та фінансування охорони здоров’я, експерти Європейського Союзу.
    Завдання щодо поступового переходу від командно-адміністративної до більш ефективної та прозорої, орієнтованої на реальні потреби пацієнтів контрактної моделі фінансування та управління галуззю, створення нормативно-правової та адміністративної основи в секторі медичного обслуговування та ін. – основні проблеми, які були висвітлені на конференції.
    Учасники форуму обговорили практичні шляхи процесу реформ медичної галузі щодо: вирішення питань управлінської та фінансової автономії медичних закладів і запровадження державних контрактних закупівель на медичні послуги; розробки та поширення відповідних інструктивно-методичних матеріалів; створення правових умов, врегулювання проблем пакету державних гарантій безоплатної медичної допомоги; створення єдиного медичного інформаційного простору, запровадження в практичну діяльність медичних закладів та органів управління охороною здоров’я відповідних інформаційних технологій та ін. – все це в інтересах здоров’я нинішнього та майбутніх поколінь.
    Учасники конференції прийняли Декларацію, в якій закликали Президента України, Верховну Раду України, Кабінет Міністрів України, місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування сприяти реформуванню системи охорони здоров’я – зокрема підвищенню рівня управлінської та фінансової автономії медичних закладів та інших постачальників медичних послуг і запровадження договірних відносин між платниками та постачальниками медичних послуг як основних стратегій, на яких має ґрунтуватися подальша реформа системи охорони здоров’я в Україні.
     
    Прес-служба МОЗ


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.