• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Підписання Протоколу про реалізацію Угоди між Урядом України
    Опубликовано: 2005-09-27 11:57:00
    Протокол між Кабінетом Міністрів України та Урядом Грузії про реалізацію положень Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Грузія про вільну торгівлю від 9 січня 1995 року підписали 25 вересня 2005 року у Києві в.о. Міністра економіки України Сергій Терьохін і Надзвичайний та Повноважний Посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе.
     
    Підписання цього Протоколу обумовлене необхідністю реалізації у повному обсязі положень зазначеної Угоди. Справа у тім, що на сьогодні суб’єктами Сторін неоднаково трактуються положення статті ІІ Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Грузія про вільну торгівлю від 9 січня 1995 року та Україною в односторонньому порядку вилучено з режиму вільної торгівлі з Грузією цукор та цукрові сиропи.
     
    Тому, за оцінками фахівців, ця подія має непересічне політичне значення, сприятиме максимальній лібералізації торгівлі між Україною та Грузією і створить повноцінний режим вільної торгівлі без вилучень та обмежень між країнами.
     
    У кінцевому підсумку це дасть можливість збільшити обсяг товарообігу між двома країнами в 1,6-1,7 рази порівняно з 2004 роком і довести його до 250-260 млн. дол. США на рік, що у свою чергу сприятиме збільшенню надходжень до бюджету орієнтовно на 3-4 млн. дол. США.
     
    Довідково: Між Урядом України та Урядом Грузії підписана Угода про вільну торгівлю від 9 січня 1995 року, також діє постанова Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2004р. №473 „Про тимчасове вилучення цукру та цукрових сиропів з режиму вільної торгівлі з Республікою Грузія та Російською Федерацією”.
     
    Прес-служба Мінекономіки


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.