• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • За повідомленням Управління інформаційної політики Державної податкової адміністрації України
    Опубликовано: 2005-08-02 17:49:00

    Органами податкової служби за 7 місяців 2005 року забезпечено ріст надходження, порівняно з відповідним періодом минулого року, до бюджетів усіх рівнів. До Зведеного бюджету України забезпечено  надходжень на суму 39,4 млрд. грн., що на 12 млрд. грн. перевищує показники минулого року.

     До Державного бюджету України надійшло 26,6 млрд. грн., що на 9,4 млрд.грн. або в 1,5 раза більше ніж минулого року.

    У липні до Державного бюджету України надійшло 3816,3 млн. грн, що на 975,3 млн. грн. (на 34,3 %) більше надходжень липня 2004 року.

    За 7 місяців поточного року до місцевих бюджетів надійшло 12,8 млрд.грн., що на 2,7 млрд. грн. та на 26,5 % перевищує надходження за відповідний період минулого року.

    Покращення адміністрування дало можливість виконати бюджетні призначення  по податку на прибуток на 111,9 %, додатково одержано 1129,5 млн. грн., акцизному збору з вітчизняних товарів – 105,1 %, додатково одержано 189,8 млн. грн., податку на додану вартість – 101 %, додатково одержано 66,1 млн. грн.

    Збір податку на додану вартість склав 12,5 млрд. грн., що на 3,6 млрд. грн. або на 41,2 % більше збору за 7 місяців 2004 року. Відшкодовано грошовими коштами 5,8 млрд. грн., що на 10,9 % (на 0,6 млрд. грн.) більше, ніж у минулому році.

    На сьогоднішній день одним з найголовніших проблемних питань залишається відшкодування з Державного бюджету України податку на додану вартість. Так, лише за перше півріччя 2005 року судами розглядалося близько 1 тисячі справ з позовами платників податків до органів ДПС України про відшкодування ПДВ на загальну суму більше 2,9 млрд. гривень, з них на користь держави задоволено 213 позовів на суму майже 533 мільйони гривень, на користь платників податків - 482 позови, на суму близько 1 млрд. гривень.

    Слід зазначити, що минулого року на розгляді в господарських судах знаходилось 1,5 тис. позовів на загальну суму 3,5 млрд. гривень, з них на користь держави вирішено 285 спорів, на загальну суму 567 млн. гривень. На користь платників – 992, на суму 569 млн. гривень.

    Основні зусилля податківців сьогодні спрямовані не лише на виявлення та руйнацію завуальованих афер навколо відшкодування ПДВ, але й на їх упередження. 

    В поточному році підрозділами податкової міліції виявлено 2,7 тисячі фактів необґрунтованих заяв на відшкодування з бюджету податку на додану вартість на загальну суму 1,8 млрд. гривень. За виявленими фактами слідчими податкової міліції та інших правоохоронних органів порушено 271 кримінальну справу.

    Значна увага приділяється подоланню корупційних проявів в органах ДПС, виявленню фактів зловживань службовим становищем податківцями, які сприяють незаконному відшкодуванню ПДВ. В цьому році органами Прокуратури було порушено 40 кримінальних справ, серед них за матеріалами підрозділів управління по боротьбі з корупцією в органах ДПС порушено 25 кримінальних справ (інших правоохоронних органів - 15).

    Лише в липні цього року відносно податківців за матеріалами управління по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА України порушено 12 кримінальних справ (за матеріалами інших правоохоронних органів - 7).

    Прес-служба Державної податкової адміністрації України

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.