• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Голова Луганської ОДА вимагає розв'язання боргових проблем в області до 1 жовтня
    Опубликовано: 2005-08-01 09:14:00

    Тема заборгованості по заробітній платі, електроенергії, водопостачанню й пенсійним виплатам в області набула свого резонансу. Для вирішення цих стратегічних для країни питань та з’ясування ситуації по кожному місту та району голова Луганської облдержадміністрації Олексій Данілов провів співбесіду з міськими головами. Під час розмови губернатор вимагав чіткої та повної відповіді на всі запитання. Головне, що цікавило Олексія Данілова, - яким чином можна вийти з цієї ситуації, в який строк можна погасити заборгованість перед людьми. 

    Красний Луч, Ровеньки, Стаханов, Свердловськ, Рубіжне, Сєвеєродонецьк - ці міста звітували перед Олексієм Даниловим. На прийом був запрошений й міський голова Луганська Євген Бурлаченко, але не зрозуміло з яких причин він не з’явився. За словами голови облдержадміністрації, цей випадок говорить лише про відповідне відношення самого Євгена Бурлаченка до луганчан. Тим паче, що питання заборгованості перед населенням в Луганську не в найкращому стані. По статистиці Луганськ займає друге місце по заборгованості в області . 

    До речі, кожному міському голові Олексій Данілов дав окремі доручення. Одне з них – до 1 жовтня 2005 року зробити все можливе для того, щоб уникнути заборгованості. „Це дуже серйозне питання, відкладати його на завтра просо не можливо, - зазначив губернатор. – Потрібно думати, що за цими цифрами є люди, які довіряють владі й чекають від неї змін на краще”. 

    Крім того, Олексій Данілов наголосив на тому, що всі невирішені питання потрібно зрушити з місця. Яким чином це буде відбуватися? Чи потрібно залучати до цієї справи прокуратуру та органи виконавчої влади? Чи то є інші методи? Це повинні вирішувати міські голови, але якщо їм потрібна допомога, - голова Луганської облдержадміністрації пообіцяв її надати. Красний Луч, Луганськ, Лисичанськ, Антрацит – четвірка міст Луганщини, де є найвищі показники заборгованості по заробітній платі, електроенергії, водопостачанню, пенсійним виплатам. Про це було повідомлено сьогодні головою Луганської облдержадміністрації Олексієм Даніловим під час співбесіди з міськими головам. 

    Окрема розмова відбулася з головою міста Красний Луч Сергієм Лук’яненко. Тут показники заборгованості по заробітній платі на 1.07.2005 р. сягнули величезної цифри - 26 млн. 431 тис. грн. На питання, що стало поштовхом до такого росту і що міська влада робить для вирішення питання. За словами Сергія Лук’яненка, сьогодні за всіма показниками Красний луч повернувся до позиції 2002 року. 63 підприємства з 89 мають заборгованість за тими чи іншими питаннями. До списку цих підприємств входять 28 державної форми власності, 19 – колективної, 12 – комунальної, 4 – приватної. Голова Красного Луча говорить про те, що прокурор міста не реагує на запити міської влади й взагалі з виконавчою владою Красного Луча не має належної співпраці. Оплата за енергоносії - тут також проблеми: борг по населенню – 1 млн. 171 тис. грн., по підприємствах – 5 млн. 256 грн. Пенсії: всього в місті проживає 46 тисяч пенсіонерів. Сума боргу до пенсійного фонду на 1.07 липня поточного року становить 18 млн. 426 тис. грн.. Місто сьогодні закриває по пенсійним виплатам лише 29% від всієї суми. Олексій Данілов надав розпорядження голові Красного Луча в найкоротший час визначитися з заходами, які будуть направлені на зменшення цього боргу й надати свої пропозиції для цього. 

    Найменші показники заборгованості по заробітній платі, енергоносіям, водопостачанню та пенсійним виплатам в області станом на 1 липня 2005 року мають Ровеньки. Під час співбесіди з губернатором перший заступник міського голови Ровеньок Микола Данилевський зазначив, що на сьогодні перед бюджетними організаціями взагалі не має боргу. Є заборгованість – 443 тис. грн. перед містом у ДП Ровеньківського комбінату хлібопродуктів та філіалу Луганськобленерго. Олексій Данілов відмітив, керівництво міста повністю розуміє ситуацію й добре виконує свої обов’язки, але потрібно й надалі тримати ситуацію в руках. Також він додав, що потрібно пам’ятати про підготовку ЖГК до зимового періоду. Щоб цей процес пройшов гладко, необхідно врегулювати тарифну політику й провести роз’яснювальну кампанію у ЗМІ. До речі, як ми вже повідомляли, проведення такої роботи по всій області. Назви тих підприємств, організацій, імена злісних боржників, які протягом тривалого часу уникають сплати за комунальні послуги, будуть опубліковані найближчим часом на шпальтах газет та озвучені по телебаченню та радіо. 

    Информирует Урядовий портал

     

     

     



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.