• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • В полі зору криміналістів опинився і Щербань В.П.
    Опубликовано: 2005-05-23 09:54:10
    20 травня в Державній податковій адміністрації України відбулася прес-конференція першого заступника Голови ДПА України Миколи Катеринчука.

    На прес-конференції зазначалось, що вперше на рівні фактів було доведено злочинність режиму, який існував в Україні.

    Держава Кучми фактично працювала на інтерес окремих політичних фігур та правлячих політичних еліт. Але це була лише частина реальної політики команди Кучми.

    Корупція, розкрадання державної власності і бюджету у великих розмірах, несплата податків лише невелика частина того, що стояло за кулісами політичного театру старої влади.

    За словами Миколи Катеринчука: „Пройшло лише 100 днів роботи нової команди. І це дні не тільки пошуку нової політики, але й подолання старої. Це неприємна, але дуже необхідна робота: розгребти бруд, почистити економіку та корупційні завали та навести лад у державі”.

    Журналістам повідомили, що 19.05.2005р. слідчим відділом податкової міліції ДПА у Сумській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України за фактом ухилення від сплати прибуткового податку з громадян за 2003 рік на суму 687 тис. 391 грн. відносно Щербаня В.П.

    Під час розслідування було встановлено, що Щербань Володимир Петрович у 2003 році отримав від здійснення операцій купівлі-продажу цінних паперів ряду акціонерних товариств, вартість продажу яких значно перевищує ціну придбання, дохід на загальну суму 1 млн. 695 тис. 526 грн.

    Будучи обізнаним про суму отриманих доходів, Щербань В.П., з метою ухилення від сплати прибуткового податку з громадян, у встановлений термін (до 01.04.04.) не подав у податкові органи декларацію про доходи, отримані за 2003 рік. Цим самим він порушив ст.ст. 12,13 Декрету Кабінету Міністрів України „Про прибутковий податок з громадян” №13-92 від 26.12.92.

    Таким чином, Щербань В.П. з доходів, отриманих за операції з цінними паперами на загальну суму 1 млн. 799 тис. 411 грн., не сплатив прибуткового податку з громадян за ставкою 40% на загальну суму 687 тис. 391 грн.

    На даний час, із урахуванням сплачених за окремими повідомленнями ДПІ сум, Щербанем В.П. фактично не сплачено прибуткового податку в розмірі 679 тис. 599 грн.

    В той же час, Щербань В.П. був обізнаний про розмір своїх доходів, про що свідчить подання ним за місцем роботи декларації про доходи за 2003 рік. Як голова Сумської облдержадміністрації Щербань В.П. в розділі ІІ „Доходи від відчуження цінних паперів та корпоративних прав” зазначив суму 1 млн. 712 тис. 489 грн.

    Як відзначив перший заступник Голови ДПА України Микола Катеринчук: „Цей конкретний випадок демонструє, що податкова міліція є одним з важливих інструментів в роботі ДПАУ. Без податкової міліції, яка викриє економічні злочині – у нас не має шансів довести суспільству існування злочинних схем які застосовують тіньовики”. Наприкінці прес-конференції Микола Катеринчук відповів на численні запитання журналістів.

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.