• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Кабмін визначив порядок дооцінки приватизованих підприємств
    Опубликовано: 2005-05-04 20:52:03
    Сума доплати за приватизовані об'єкти встановлюватиметься на аукціонах. Про це йдеться в розробленому урядом проекті закону «Про дооцінку вартості (ціни) об'єктів державної власності, приватизованих з порушенням правил відкритої конкуренції». Згідно з проектом, сума дооцінки приватизованого об'єкта визначається як різниця між ціною пропозиції переможця оціночного аукціону і сумою, сплаченою покупцем об'єкта під час його приватизації або додаткової емісії акцій. Відповідно до документа, до участі в оціночному аукціоні допускаються будь-які особи, які подали заявку і внесли аукціонну заставу. Заборона на участь в аукціоні поширюється на компанії з офшорних зон, а також компанії, що перебувають у стані санації або банкрутства.

    Як говориться в законопроекті, учасник аукціону вносить заставу на участь в аукціоні у розмірі 20% від стартової ціни об'єкта торгу. Стартова ціна об'єкта встановлюється на рівні його реалізаційної ціни в процесі приватизації (первинної ціни продажу пакету акцій додаткової емісії).

    Відповідно до документа, для проведення аукціону Кабінет Міністрів України створює аукціонну комісію з представників центральних органів виконавчої влади, Рахункової палати і представників профспілок. Законопроект передбачає, що дооцінка вартості приватизованого об'єкта може бути проведена у випадку, якщо приватизоване підприємство було придбане інвестором, який управляв цим об'єктом у будь-який час впродовж 360 днів, що передують дню приватизації, або був пов'язаний з афільованими структурами, які здійснювали таке управління. Згідно із законопроектом, дооцінка вартості приватизованого об'єкта може бути проведена також у випадку: якщо приватизаційний конкурс містив окремі кваліфікаційні або інвестиційні вимоги, які штучно обмежували коло його учасників, та ін.

    Инф. ИА «Гаряча Лінія»

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.