• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Повідомлення про оприлюднення проекту Порядку випуску, обігу та погашення податкових векселів, авальованих банком, що використовуються при отриманні з акцизного складу спирту етилового підприємствами первинного виноробства
    Опубликовано: 2005-04-14 08:12:27
    Законом України від 25 березня 2005 року № 2505ІV “Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік" та деяких інших законодавчих актів України” внесено зміни до статті 3 Закону України від 7 травня 1996 року № 178/96-ВР "Про ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої". З метою приведення підзаконних актів до норм вищезазначеного Закону, ДПА України розробила проект постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2003р. № 247 ”. Проект постанови Кабінету Міністрів України та аналіз його регуляторного впливу розміщено на сайтах ДПА України – www.sta.gov.ua та Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України – www.rp.org.ua. Проектом Постанови затверджується “Порядок випуску, обігу та погашення податкових векселів, авальованих банком (податкових розписок), що видаються підприємствами первинного виноробства до отримання з акцизного складу спирту етилового, який використовується для виготовлення виноградних, плодових та інших виноматеріалів і сусла”. Запропонованим Порядком запроваджується механізм оформлення, видачі, погашення податкового векселя авальованого банком (податкової розписки), який гарантує цільове використання спирту етилового, отриманого підприємством для виготовлення виноградних, плодових та інших виноматеріалів і сусла. Такий вексель видається лише підприємствам первинного виноробства і є податковим звітним документом. Підставою для взяття на облік податкового векселя є довідка векселедавця про прогнозовані обсяги потреби спирту етилового для виготовлення підакцизної продукції – виноградних, плодових та інших виноматеріалів і сусла. Підставою для його погашення є довідка векселедавця про цільове використання спирту етилового за формою, затвердженою податковою службою. У випадку нецільового використання спирту етилового неденатурованого, акцизний збір сплачується за повною ставкою, що встановлена статтею 1 Закону України "Про ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої". Запровадження Порядку сприятиме створенню ефективної системи контролю за цільовим використанням та обігом спирту етилового. Фізичні та юридичні особи, їх об'єднання можуть надсилати свої зауваження та пропозиції до зазначеного проекту постанови Кабінету Міністрів України на адресу ДПА України: поштову – 04655, МСП, м. Київ – 53, Львівська пл. 8, Департамент з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів та електронну –vgoverdovskaya@sta.gov.ua. Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об'єднань будуть прийматись для розгляду впродовж 1 місяця з дати оприлюднення проекту.

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.