• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Жак Ширак та Сильвіо Берлусконі: " Шлях Туреччини до ЄС буде довгий ”
    Опубликовано: 2005-10-05 14:29:00
    Європі не треба зачиняти двері перед Анкарою. На цій думці зійшлися Президент Франції Жак Ширак та прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі. Проте, вважають лідери європейських країн, шлях Туреччини до ЄС буде довгий - їй треба пережити культурну революцію.
     
    Перемови між лідерами Франції та Італії хоча, й завершилися підписанням угоди про будування кораблів, однак вступ Туреччини до Євросоюзу був провідною темою. На думку французького лідера, Туреччині доведеться докласти чимало зусиль, щоб долучитися до європейських цінностей та принципів. На це може знадобитися багато часу, каже Жак Ширак. Французький президент вислови сумнів, що Туреччина  впорається  з цим процесом.
     
    Жак Ширак, президент Франції:

    - Чи вдасться Туреччині це зробити, чи ні? Я не знаю. Можу сказати напевне, що знадобиться чимало часу . Ми говоримо про п’ятнадцять чи двадцять років.

    Разом із тим, президент Франції наголосив, що Європі не слід закривати двері перед Анкарою. Це може підштовхнути країну до ісламського фундаменталізму. Цю тезу цілком підтримує італійський прем’єр-міністр Сильвіо Берлусконі. Туреччині доведеться привести своє законодавство відповідно до норм та стандартів ЄС.

    Сильвіо Берлусконі, прем’єр-міністр Італії:

    - Неприпустимо, сказати "Ні" Туреччині. Ми проводимо паралелі між державними відношеннями та стосунками людей. Хіба можна відмовити тому, хто запропонував тобі свою любов. Відмова може перетворити її на ненависть.

    Саме у вівторок розпочалися переговори про вступ Туреччини до Європейського Союзу. В підписаній напередодні угоді країни ЄС висловили готовність почати перемови, щодо долучення цієї країни до євроспільноти на правах повноцінного члена. Раніше перешкодою для переговорів з Анкарой була позиція Австрії, яка пропонувала надати Туреччині лише статус привілегійованого партнера ЄС.
     
    5 канал


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.