• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • На Яворівському полігоні завершилися міжнародні навчання "Joint assistance- 2005"
    Опубликовано: 2005-10-14 12:28:00
    Завершилися багатонаціональні міжнародні навчання “Joint assistance-2005”, які відбувалися на Яворівському загальновійськовому полігоні у Львівській області. Метою навчань було відпрацювання механізмів взаємодії держав-учасниць Конвенції про заборону хімічної зброї (КЗХЗ) при ліквідації наслідків можливого терористичного акту з використанням хімічної зброї.
     
    У навчаннях з української сторони, крім спецпідрозділу СБУ “Альфа”, взяли участь підрозділи МВС, МНС, МО, представники МЗС, МОЗ, Мінтрансзв”язку та Державної прикордонної служби України. Понад 800 учасників рятувальних команд з різних країн вдосконалювали методику евакуації населення із забруднених територій та процедури ліквідації наслідків умовної “хімічної атаки”.
     
    13 жовтня на заключному етапі навчань відбулися показові виступи підрозділів Антитерористичного центру при СБ України, які продемонстрували зарубіжним спостерігачам з- понад 40 країн та представникам посольств іноземних держав блискавичну операцію із звільнення заручників та знешкодження терористів, які начебто захопили великий промисловий об’єкт.
     
    Рятувальні підрозділи МНС України, Міністерства охорони здоров’я України та команди зарубіжних партнерів ліквідовували умовні наслідки хімічного забруднення території. Присутні відвідали розгорнутий в рамках навчань мобільний госпіталь португальської делегації, який планують після завершення навчань зі Львівщини відправити до Пакистану для надання допомоги постраждалим від нищівного землетрусу.
     
    В останній день навчань відбулася прес-конференція, у якій взяли участь заступник помічника генсека НАТО з операцій Морітц Йохемс, генеральний директор організації по захисту від хімічно зброї Рогеліо Пфіртер та перший заступник Голови СБУ Володимир Тимошенко.
     
    За словами М.Йохемса, навчання, що відбулися – чудовий приклад співробітництва України та НАТО. Їх позитивний підсумок полягає у тому, що український народ дізнається більше про НАТО не лише як учасника бойових операцій, а як про організацію, що здійснює операції у сфері ліквідації надзвичайних ситуацій.
     
    Експерти багатьох країн-учасниць навчань підкреслили користь від встановлення особистих контактів з партнерами, адже саме такий рівень стосунків є найбільш ефективним при практичній реалізації антитерористичних та рятувальних операцій.
     
    Те, що Україну було обрано для проведення таких широкомасштабних навчань, свідчить про визнання високого рівня підготовки українських спеціалістів у сфері боротьби з тероризмом. Задіяні у навчаннях підрозділи СБУ, МНС, інших організацій та відомств продемонстрували належний рівень взаємодії та скоординованості у здійсненні ймовірних антитерористичних операцій. Заходи такого рівня – це ще один крок на шляху України до евроатлантичної інтеграції, підвищення її ролі та авторитету на світовій арені.
     
    "Урядовий портал"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.