• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Поляченко: "В медицині не може бути різких кроків – ми все будемо робити поступово"
    Опубликовано: 2005-10-14 14:03:00
    У Міністерстві охорони здоров’я України пройшла колегія керівних працівників медичної галузі, на якій прем’єр-міністр України Юрій Єхануров представив колективу МОЗ новопризначеного міністра охорони здоров’я Юрія Поляченка. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба МОЗ.
     
    Прем’єр-міністр побажав Юрію Володимировичу Поляченку нормально працювати у чіткому ритмі, зауваживши, що, окрім мети, завжди повинна бути технологія впровадження будь-якої реформи; а від того, як проінформовані пересічні громадяни та фахівці, залежить доля новацій, які пропонуються суспільству. Міністр Юрій Поляченко запевнив, що ті реформи, які були започатковані ще у 2000 році у медичній галузі, будуть продовжені. Він поінформував також, що відбудеться корекція не зовсім доопрацьованих деяких останніх наказів МОЗ. Міністр зазначив, що команда, яка зараз працює у міністерстві, повністю готова до виконання завдань, які ставлять перед галуззю Президент та Уряд.
     
    Міністр Юрій Поляченко висловив своє бачення ситуації навколо найбільш резонансних питань охорони здоров’я, котрі виникли за останній час. Це, в першу чергу, наказ МОЗ № 360 (рецептурний відпуск ліків). Міністр зазначив, що вже сьогодні створена робоча група для доопрацювання вищезгаданого наказу, і закликав медичну громадськість і всі зацікавлені сторони для конструктивного діалогу.
     
    Що стосується реформи вищої медичної освіти, Юрій Поляченко наголосив, що курс України до європейського співтовариства визначений Президентом і це – стратегія Уряду, проте неможна в Европу „вскочити”, ми будемо проводити поступові зміни, з тим, щоб вони не були болючими і не створювали соціальної напруги в суспільстві: „Нам вкрай необхідні лікарі в сільській місцевості, але спочатку потрібно створити всі необхідні умови для їх нормальної праці там – обладнати ФАПИ, забезпечити обладнанням, розхідними матеріалами, необхідним набором ліків для першої допомоги. А тоді, я певен, і студенти з розумінням будуть ставитися до завдання, яке перед ними стоїть, тому, що побачать, що про них піклуються. 
     
    Що стосується зменшення кількості спеціальностей і збільшення термінів навчання: слово за спеціалістами, мені потрібна чітка позиція всіх – науковців, практикуючих лікарів, менеджерів системи охорони здоров’я, і безумовно самих студентів. Я, за дорученням Президента, буду зустрічатися із студентським активом, і впевнений, що всі разом ми знайдемо вірне рішення”.
     
    Міністр поінформував, що за дорученням Президента в найближчий час буде створено Вищу наглядову медичну раду, до складу якої увійдуть корифеї медицини, науковці, організатори охорони здоров’я, представники громадськості. Створення такої Ради, на думку міністра, дасть можливість приймати колегіальні рішення і забезпечити відверту атмосферу в галузі.
     
    Однією з основних тез новопризначеного міністра було визначення подальшого розвитку системи охорони здоров’я: ”В медицині, як ні в одній з галузей, не може бути різких кроків – ми все будемо робити поступово, розвиток системи охорони здоров’я буде йти еволюційний шляхом, з чітким розуміння важливості і необхідності кожного з його етапів.”
     
     ELCOMART Политика


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.