• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ірак: Українські миротворці ознайомилися з основними типами вибухонебезпечних предметів
    Опубликовано: 2005-10-21 16:24:00
    У конференц-залі базового табору “Ехо” Багатонаціональної дивізії „Центр-Південь” відбулося підбиття підсумків участі її підрозділів та іракських сил безпеки у проведенні операції “Референдум”. До операції по забезпеченню безпеки проведення загальноіракського референдуму з прийняття конституції Іраку, яка здійснювалася у період з 14 по 17 жовтня, були залучені польський, український, сальвадорський, болгарський та інші миротворчі контингенти дивізії.
     
    Оцінку їхньої діяльності дав командир з’єднання генерал-майор Війська Польського Пйотр Червінські. У своїй доповіді він детально проаналізував обстановку в зоні відповідальності дивізії під час проведення операції “Референдум”. Зокрема, генерал зазначив, що представники усіх миротворчих контингентів багатонаціональної дивізії зробили усе можливе аби референдум відбувся без жертв і кровопролиття серед місцевого населення, а також змогли зберегти життя підлеглих і не допустити нападів на підрозділи з’єднання.
     
    Він також високо оцінив діяльність місцевих силових структур, які брали участь в організації антитерористичних заходів на території провінцій Васіт, Бабіл та Кадісія. За підсумками проведення операції командир багатонаціональної дивізії „Центр-Південь” генерал-майор Пйотр Червінські нагородив пам’ятними знаками та почесними сертифікатами командирів національних миротворчих підрозділів дивізії та керівний склад з’єднань і підрозділів іракської армії.
     
    В ході занять з мінної безпеки українські миротворці в Республіці Ірак ознайомилися з основними типами вибухонебезпечних предметів, які можна зустріти по всій території ІракуУ базовому таборі “Дельта” українського миротворчого контингенту в Республіці Ірак були проведені заняття з мінної безпеки, до яких залучалися військовослужбовці усіх підрозділів 81-ї тактичної групи ЗС України.
     
    В ході занять, які проводилися під безпосереднім керівництвом начальника групи контролю та координації розмінування 81-ї ТГ підполковника Олександра Кисельова, українських миротворців ознайомили з основними типами вибухонебезпечних предметів, які ще й зараз можна зустріти по всій території Республіки Ірак.Ці боєприпаси знаходяться на складах, базах та арсеналах колишньої саддамівської армії, встановлені вздовж ірано-іракського кордону та навколо стратегічно важливих об’єктів. Особливу увагу було приділено саморобним вибуховим пристроям, що використовують терористичні угруповання проти підрозділів Багатонаціональних Сил з підтримання миру та стабільності в Республіці Ірак та місцевих сил безпеки.
     
    Керівник занять акцентував увагу особового складу на практичних діях при безпосередньому виявленні вибухонебезпечних предметів на відкритій місцевості, під час проведення патрулювань чи конвоїв, а також на замінованих ділянках. Крім того, наші миротворці були ознайомлені з новими типами саморобних вибухових пристроїв та методами їх застосування.
     
    Варто наголосити, що українські фахівці-сапери уважно слідкують за змінами у тактиці використання фугасів, обмінюються досвідом та інформацією з представниками інших національних контингентів зі складу Багатонаціональної дивізії “Центр-Південь” та оперативно інформують про це особовий склад українського миротворчого контингенту.
     
    "Урядовий портал"
     
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.