• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Римейк Майдану
    Опубликовано: 2005-11-17 15:14:00
    Голова Центрального виконкому партії “Народний Союз Наша Україна” Микола Катеринчук учора оприлюднив сценарій проведення масових акцій, присвячених річниці помаранчевої революції. Згідно з планом, Загальноукраїнський помаранчевий марафон стартує 20 листопада. Обрали саме цю дату, оскільки, за словами пана Катеринчука, торік цього дня було закладено перші архітектурні форми “помаранчевої сцени”. Цього дня “комендант Майдану” віце-прем’єр-міністр із регіональної політики Роман Безсмертний і “польові командири Майдану” депутат Верховної Ради від фракції партії “Реформи і Порядок” Тарас Стецьків, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко та Володимир Філенко закладуть перші конструкції сцени на Майдані.

    21 листопада на Майдані встановлять декорації та саму сцену, а 22 листопада з 12.00 до 16.00 – польові кухні та намети. Ввечері відбудеться концерт за участю груп “ВВ”, “Океан Ельзи”, “Мандри”, а також українських виконавців Дмитра Гнатюка, Анатолія Паламаренка, Тараса Петриненка, Марії Бурмаки.

    Режисер свята, директор мистецького агентства “Арт-Велес” Тарас Грималюк розповів, що присутні на святі почують усі пісні Майдану.

    “Свято буде без пафосу, шароварів, спецефектів: помаранчевих кульок, голубів і помаранчевого диму, бо цього не було на Майдані. Це будуть політичні повідомлення. Не секрет, що є певне розчарування, і люди, які рік тому вийшли на Майдан, хочуть почути своїх політиків”, – заявив пан Грималюк.

    Після концерту, каже Микола Катеринчук, розпочнеться мітинг, на якому прозвучить молитва за Україну. Потім на сцені по черзі виступатимуть Роман Безсмертний, Тарас Стецьків, Володимир Філенко, Юрій Луценко та Микола Томенко. Обставини, котрі донині роз’єднали лідерів помаранчевої революції, змусили підлаштовувати сценарій святкування під чиїсь симпатії чи антипатії. Так, політики на Майдані в день свята виступатимуть за порядком, який визначать жеребкуванням. Логічно, що на сцені “не майорітиме” такого натовпу публічних осіб, як минулоріч. Учора було вже відомо, в якій послідовності змагатимуться в ораторському мистецтві наші чільники, однак цієї інформації не розголошували. Сказали лише, що першим виступить представник партії “Реформи і Порядок”, далі – хтось із “пористів”.

    Виступ Президента розпочнеться приблизно о 20.00 і триватиме близько 20 хвилин, адже вже о 20.20 звучатиме завершальний акорд акції – гімн України.

    За словами організаторів свята, якби акцію проводили у вихідний, то можна було б очікувати, що на Майдані зберуться від 250 до 500 тисяч осіб, проте вони розраховують на меншу кількість. Адже “День Майдану” припадає на вівторок. Заходи проводять за кошти, які залишилися від “майданних” акцій 2004 року та перебувають нині на рахунках громадської організації “Наша Україна”.
     

    ". VIP "Vлада I Pолітика"

     

     

     




    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.