• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ірак: Українські миротворці передали повноваження підрозділам іракської армії
    Опубликовано: 2005-11-17 17:09:00
    Сьогодні, 17 листопада, в урочистій обстановці командир 81-ї тактичної групи Збройних Сил України в Республіці Ірак генерал-майор Сергій Горошніков та командир 3-ї піхотної бригади Іракської армії бригадний генерал Мухаммед Джавад Хуайді підписали акт передачі повноважень у зоні відповідальності – провінції Васіт.
     
    Присутній на урочистостях губернатор провінції Васіт Латіф Хамід Турфа висловив гордість за іракських військових та подякував представникам Багатонаціональних Сил з підтримання миру та стабільності в Республіці Ірак за допомогу у становленні новостворених силових структур країни. А командир іракської бригади генерал Мухаммед Джавад Хуайді нагородив цінними подарунками військових радників, що брали участь у підготовці з’єднання.
     
    Напередодні комісія Багатонаціональної дивізії “Центр-Південь” визнала 3-ю піхотну бригаду Іракської армії готовою до самостійного виконання завдань. Сертифікат командиру іракського з’єднання бригадному генералу Мухаммеду Джаваду Хуайді в урочистій обстановці вручив голова комісії заступник командира дивізії “Центр-Південь” – командир українського миротворчого контингенту в Республіці Ірак генерал-майор Анатолій Пушняков.
     
    Таким чином, головне завдання військових радників українського миротворчого контингенту в Республіці Ірак, яке полягало у підготовці підрозділів Іракської армії, виконано.Цим значним подіям передувала копітка робота радників та інструкторів відділу військової допомоги 81-ї тактичної групи ЗС України, який очолює полковник Олексій Железнік.
     
    З початку виконання місії трьома групами військової допомоги, до яких входили офіцери-радники та сержанти-інструктори велася підготовка військовослужбовців трьох батальйонів 3-ї піхотної бригади. Українські військові проводили з іракцями вогневу, медичну, тактичну, фізичну та спеціальну підготовку, здійснювали злагодження взводів та рот. Під контролем українських радників проводились спільні та самостійні стабілізуючі операції, під час яких перевірявся рівень готовності батальйонів. Загалом було проведено 12 операцій.
     
    Після отримання батальйонами 3-ї піхотної бригади сертифікатів готовності до виконання завдань за призначенням їм були визначені райони відповідальності у зоні відповідальності 81-ї ТГ ЗС України – провінції Васіт.Ще одна група військової допомоги, яку очолив начальник відділення радників 81-ї ТГ полковник Петро Скиба, займалася безпосередньою підготовкою штабу 3-ї піхотної бригади. З іракськими офіцерами керівної ланки українські радники проводили практичні навчання з командирської підготовки, викладали питання підготовки та проведення стабілізаційних та військово-цивільних операцій, організації взаємодії з іншими силовими структурами Іраку, організації бойової підготовки та повсякденної життєдіяльності та інші. За цей час офіцерами відділу військової допомоги 81-ї ТГ розроблено, переведено на арабську мову та надано іракським офіцерам 10 методичних посібників з питань бойової та повсякденної діяльності.
     
    Як повідомив член комісії з сертифікації - начальник відділу військової допомоги Багатонаціональної дивізії “Центр-Південь” полковник Війська Польського Анжей Буяк, перевірялося три основні етапи готовності з’єднання – це процес прийняття рішення командуванням бригади, взаємодія у ланці “бригада-батальйон” та безпосереднє відпрацювання завдань під час проведення стабілізуючої операції. Полковник Анжей Буяк також відзначив, що іракські військові дійшли до того рівня, коли самостійно можуть виконувати завдання.
     
    “Відтепер основними завданнями українських миротворців в провінції Васіт визначено підготовку військовослужбовців іракської прикордонної поліції, подальше надання допомоги 3-й піхотній бригаді Іракської армії, реалізація низки проектів спрямованих на відновлення соціальної та матеріальної структури провінції Васіт, а також підготовка українського миротворчого контингенту до виведення”, - зазначив командир 81-ї тактичної групи ЗС України генерал-майор Сергій Горошніков.
     
       "Урядовий портал"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.