• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ющенко зустрівся зі спеціальним послом Генерального секретаря ООН
    Опубликовано: 2005-11-21 15:34:00
    Президент України Віктор Ющенко провів зустріч зі спеціальним послом Генерального секретаря ООН з питань ВІЛ/СНІД у Східній Європі Ларсом Каллінгсом, який вперше прибув з візитом до нашої держави. Зустріч відбулася перед Всесвітнім днем боротьби з ВІЛ/СНІД, який відзначатиметься 1 грудня. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.
     
    У ході зустрічі Президент наголосив на відданості України справі боротьби з епідемією ВІЛ/СНІД та підкреслив готовність нашої держави інтенсифікувати співробітництво у цій сфері з міжнародною спільнотою. Україна надає пріоритетного значення протидії поширенню цієї хвороби як на міжнародному, так і національному рівнях, зазначив В. Ющенко. Він також поінформував гостя про те, що має намір присвятити темі ВІЛ/СНІД одне зі своїх радіозвернень до Українського народу.
     
    У свою чергу, Л. Каллінгс повідомив, що сьогодні вперше буде оприлюднено звіт ООН про ситуацію із ВІЛ/СНІД в Україні.
     
    У цьому контексті він зазначив, що Генеральний секретар ООН Кофі Аннан відзначає суттєвий прогрес України на шляху боротьби з поширенням цієї хвороби. Л. Каллінгс підкреслив, що Україна була серед ініціаторів скликання у 2001 році Спеціальної сесії Генеральної Асамблеї ООН з питання ВІЛ/СНІД і є однією з 189 країн, що приєдналися тоді до Декларації про відданість справі боротьби з ВІЛ/СНІД. Результати імплементації цього документа розглядатимуться на спеціальній сесії ГА ООН наприкінці травня 2006 року, повідомив він, запросивши Президента України до участі у заході.
     
    У зустрічі також взяли участь міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко, координатор Об’єднаної Програми ООН з ВІЛ/СНІД в Україні Ганна Шакарішвілі.
     
    ELCOMART Политика


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.