• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Тріумф Тимошенко
    Опубликовано: 2005-11-21 15:38:00
    Верховний cуд закрив проти лідерки “Батьківщини” всі кримінальні справи Про те, наскільки режим Кучми боявся Юлію Тимошенко, можна зрозуміти за масштабами політичних переслідувань, розгорнутих проти неї.  Проти Тимошенко були порушені справи за 28-ма статтями Кримінального кодексу, які загалом передбачали 168 років ув’язнення. За 10 останніх років змінилося шість генпрокурорів, кожен з яких передусім порушував чергову справу проти Тимошенко чи її близьких. Шість разів Генпрокуратура безрезультатно зверталася до парламенту про позбавлення її депутатського імунітету. За цей же час у ЗМІ з’явилося більше 500 тисяч негативних матеріалів про Тимошенко та її “справи”. Однак, попри всі зусилля, цей колосальний політичний процес, до якого влада задіяла тисячі людей, скінчився повним фіаско для його організаторів.
     
    18 листопада Верховний суд України за участю 46 суддів ухвалив, що кримінальні справи проти Юлії Тимошенко та її родини, а також колишніх колег закриті правомірно за відсутністю складу злочину. Про це минулої суботи оголосила сама Тимошенко на прес-конференції в Києві після отримання рішення суду. Воно стало не лише знаковим, оскільки остаточно закрило найганебнішу сторінку порушень прав людини в незалежній Україні, а й дуже вчасним, бо вже й у деяких представників нової влади свербіли руки знову скористатися “надбанням” Кучми, щоб змусити Тимошенко стати більш зговірливою.
     
    На прес-конференцію, крім Юлії Тимошенко, також прийшли її чоловік Олександр, свекор Геннадій з дружиною й соратники по боротьбі. Юлія Тимошенко повідомила, що її свекор був кинутий за грати здоровою людиною, але в СІЗО переніс два інсульти і тепер інвалід І групи. На прес-конференцію за станом здоров’я не змогла приїхати мама Юлії Володимирівни. (“У наших мам були часи, коли нікого з родичів не було на свободі.”) Лідерка “Батьківщини” спростувала можливість балотування своїх рідних до Верховної Ради (“це погана традиція, коли в передвиборчих списках є члени родин включно з домашніми тваринами”) і чутки про те, що невдовзі вона стане бабусею. “Я, може, й хотіла б нею стати, але ці діти ще довго не дадуть такого шансу”, — сказала Тимошенко про свою дочку та її чоловіка.
     
    Екс-прем’єрка також повідомила про свою готовність до переговорів з Віктором Ющенком, спростувала інформацію, що вона ультимативно вимагає для себе посаду прем’єра після виборів. (“Сильна сторона ніяких ультиматумів не ставить. Народ визначить главу уряду в результаті парламентських виборів.”) Вона запевнила, що на річницю революції обов’язково прийде на Майдан. “Я не можу там не бути, бо на Майдані пройшла частина мого життя. Переконана, що після Майдану почнеться шлях до нової перемоги нашої спільної команди. Будемо ми разом з Президентом, чи окремо — це має вирішувати Президент. Я готова стояти поруч”, — сказала Тимошенко.
     
    "Свобода"


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.