• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • 1 грудня у Києві відбудеться саміт Україна-ЄС
    Опубликовано: 2005-11-30 14:12:00
    1 грудня у Києві відбудеться саміт Україна-ЄС. Чи виправдаються сподівання? За офіційною пропозицією Великої Британії, саміт Україна-Євросоюз відбудеться 1 грудня у Києві. Очікується участь прем’єр-міністра Великої Британії Тоні Блера. Однією з основних тем майбутнього саміту стане ґрунтовна оцінка виконання сторонами Плану дій "Україна - ЄС".
     
    Членство України в Євросоюзі - найбільший міф української політики останнього десятиліття. Цього традиційно прагне українське суспільство, саме це традиційно обіцяють українські політики. Дев'ятий саміт "Україна - ЄС" стане перевіркою і самого міфу, і реальної співпраці між Києвом та Брюсселем. Українська сторона розраховує, що зустріч із європолітиками буде успішною.

    Надання Україні статусу країни з ринковою економікою має стати головним досягненням саміту. Цю подію українцям пророкують уже давно – хоча у самому Євросоюзі її значимості не розуміють. Адже статус країни з ринковою економікою важливий лише для демпінгових розслідувань. Проте для України отримання хоча б цього - вже неабиякий політичний успіх.

    У тому, що Україна зрештою отримає членство в Євросоюзі, сумніваються лише одиниці експертів. Проте Брюссель цього не обіцяє. ЄС зацікавлений лише у стабільній та безпечній зоні навколо своїх кордонів і - вже традиційно пропонує Києву лише партнерські стосунки та плідне співробітництво.
     
    "5 канал"        


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.