• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Омельченко не хоче у ВР
    Опубликовано: 2005-12-09 11:56:00
    Олександр Омельченко не хоче бути нашоукраїнцем, а планує втретє стати мером Києва.
    Він вирішив не балотуватися до Верховної Ради і попросив вилучити його прізвище з виборчого списку блоку НСНУ. Натомість, запропонує свою кандидатуру на виборах столичного голови, що відбудуться наступного року. Олександра Омельченка вже двічі обирали мером Києва. За його словами, балотуватися на цю посаду повинен не представник партії, а людина, яка представляє інтереси міста.

    Олександр Омельченко нарешті розвіяв інтригу. Вже втретє він випробує долю на виборах мера наступного року. Між балотуванням до парламенту і на посаду мера столиці, обрав таки останнє. За словами Омельченка, своє місце у передвиборчому списку партії «Народний союз «Наша Україна» він віддає на користь молодих незаангажованих політиків, які не завантажені адміністративною роботою.

    Спонуканням, мовляв, став приклад Віктора Ющенка, який вийшов з п’ятірки лідерів НСНУ. Олександр Омельченко, київський міський голова: «Я буду балотуватися на міського голову, але буду надіятися на підтримку киян як виборців, на їх довіру буду орієнтуватися». Несподіванкою таке рішення стало для однопартійців. Київський міський осередок НСНУ про вихід Омельченка з блоку дізнався від представників ЗМІ.

    Зорян Шкіряк, член ради КМО «Наша Україна»: «В тому, що він може балотуватися на посаду мера, ні в кого не викликає сумнівів, а щодо аналізу цієї ситуації, ми вам повідомимо пізніше». Для депутатів Київської ради рішення міського голови було передбачуваним. Для них, мовляв, це було лише питання часу. Проте думки серед народних обранців розділилися. Одна частина підтримує намір Олександра Омельченка, інша - радить поступитися своїми амбіціями.

    Віктор Іванченко, депутат Київради: «Я вважаю, що Олександр Омельченко багато попрацював за останні 10 років, і у нього зараз є такий шанс, як у Леоніда Даниловича Кучми, тобто, ввійти в історію чи вляпатись в історію». Деякі кияни так само вважають, що нині діючий міський голова вже зробив достатньо за два терміни керівництва столицею. Тож, кажуть, що Києву потрібна інша людина.

    Хто саме заслуговує на звання «київського мера», кияни поки що сказати не можуть. Говорять тільки, що він має бути молодим, ініціативним та творчим. А за відсутності такої кандидатури у списку майбутніх мерів, віддадуть голоси за Омельченка.

    Наталя Головкіна, киянка: «Він гарний хазяїн, він багато для міста зробив. Це моє ставлення. Я не бачу других зараз». Щодо намірів Віталія Кличка очолити столицю, то кияни говорять, що йому ще зарано боротися за таку відповідальну посаду. Однак політологи переконані, що за умов висування кандидатури Омельченка на посаду міського голови, Кличко від змагань відмовиться.
     
    "НТН"   


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.