• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Генпрокуратура знає, хто отруїв Ющенка?
    Опубликовано: 2006-01-28 11:07:00

    Генеральна прокуратура знає, коли отруїли Віктора Ющенка, а отже і те, хто міг це вчинити. Таке припускає колишній голова Служби безпеки Олександр Турчинов.

    На його думку, за аналізом крові президента України слідство може визначити день отруєння з точністю до однієї доби. Однак, Генеральна прокуратура цього поки не коментує. Мовчання там пояснюють таємницею слідства.

    Дворічна історія отруєння Віктора Ющенка рясніє скандальними подробицями, викривальними версіями, політичними обмовками. Та поки немає головного - крапки в останньому реченні епілогу, що затягнувся. Справа у Генпрокуратурі. Та слідчі ретельно оберігають усі деталі від надміру цікавого ока.

    Наприкінці 2005-го Генеральна прокуратура підтвердила – у крові президента є діоксин. Заява слідчих підкріплена експертизою закордонних спеціалістів. Отрута у тисячі разів перевищує допустимі цифри. Та відтоді з ГПУ ані пари з вуст.

    Олексій Бебель, керівник прес-служби ГПУ: «Всі питання, що стосуються кримінальних справ, питання таємниці досудового слідства, вони не коментуються. Досудове слідство проводиться». Олександр Турчинов, екс-голова СБУ: «Так, це дужа цікава справа».

    Слідчі Генпрокуратури приховують сенсаційну інформацію, хто отруїв Віктора Ющенка. Колишній головний службист країни Олександр Турчинов заявляє, експертиза крові гаранта - ключі від скрині, коли діоксан потрапив до організму тоді ще кандидата в президенти. Вони, буцімто, вже у кишені правоохоронців.

    Олександр Турчинов, екс-голова СБУ: «Коли це дійсно діоксан, то достатньо точно можна сказати час, коли цей діоксин потрапив до організму. Ну, а коли відомо коли, то зразу можна відповісти де, а знаєш де, то вже легко дати відповідь: хто це зробив». Теж колишній спецслужбист Микола Карнаух переконує - два роки невизначеності забагато для цієї справи. Тим паче, коли є такий арсенал доказової бази. Незручні питання в Україні не завжди мають відповіді. Лицарі плаща та кинджалу у відставці побоюються, аби і цього разу тримачі українських політичних акцій не дістали з шухляди затерту підказку. Із лабіринту завжди виведе цап-відбувайло.

    "НТН" 



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.