• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • КУН подасть в суд на Вітренко та КПУ
    Опубликовано: 2005-10-17 13:01:00
    Конгрес українських націоналістів має намір подати в суд на Наталію Вітренко та Комуністичну партію України за події, що мали місце цієї суботи на Хрещатику під час святкування 63-ї річниці з дня створення УПА. Таке рішення було озвучене вчора, 16 жовтня, під час Свята національної ідеї біля пам’ятника Т.Шевченку у Львові. Присутнім запропонували підтримати його, що й було зроблено майже одноголосно.
     
    Як повідомив Західній інформаційній корпорації голова секретаріату ЛОО Конгресу українських націоналістів Ігор Данилиха, сьогодні, 17 жовтня, відбудеться зібрання Проводу КУНу, на якому підніматимуть це питання.
     
    «Ганьба тим, хто у суботу на Хрещатику паплюжив історію», — зазначив він.
     
    Довідка.
    У суботу на Хрещатику (Київ) низка організацій націоналістичного та національно-патріотичного спрямування святкували 63-ю річницю створення УПА. Зокрема, були присутні представника Народного руху України, партії «Пора», ветерани УПА. В той же час на Бессарабській площі зібралися учасники акції протесту проти реабілітації ОУН-УПА, організованої представниками ПСПУ Н.Вітренко. У колоні були прапори КПУ і російські триколори.
     
    За повідомленнями інформагентств, провокації були з обох боків, але, в основному, відзначилися представники лівого блоку, називаючи ветеранів УПА «фашистами». Вони відібрали і поламали прапори в деяких представників ОУН-УПА, а згодом закидали їх курячими яйцями і пакетами з кефіром. Виникали і локальні сутички.
     
    За даними правоохоронних органів, з боку націонал-патріотів в акціях взяло участь близько 3 тис. осіб, зі сторони комуністів і прогресивних соціалістів — близько 8 тис.
     
    ЗІК


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.