• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • "Наша Україна" не може вирішити, що робити з Порошенком
    Опубликовано: 2005-10-17 17:25:00
     
    Віце-прем’єру Роману Безсмертному доручено розробити проект указу Кабінету міністрів про розмежування політичних і виконавчих посад в уряді.
     
    Про це сказав сам Безсмертний на прес-конференції у понеділок.
     
    "Я не можу погодитись з тим, та й у будь-якій країні це очевидно, що посада міністра – це посада державного службовця. Це політична посада, її мають займати представники тих чи інших політичних сил з точки зору тої конфігурації влади, яка виникне після повного вступу в дію закону про внесення змін до Конституції", - сказав він.
     
    Безсмертний також не бачить порушень законодавства в участі керівників облдержадміністрацій у передвиборчій кампанії.
     
    "Ні Конституція, ні законодавство України не обмежують право будь-якої особи, перебуваючи на тій чи іншій посаді, за винятком державних службовців, а також окремих військових службовців, належати до тої чи іншої партії і обиратися в керівні органи партії", - сказав він.
     
    За словами Безсмертного, на засіданні Ради "Народного Союзу Наша Україна" було прийняте рішення про можливість поєднання посад.
     
    "Там де, посадова особа справляється з виконанням своїх службових функцій і може ще тягнути на собі якусь громадську посаду, чи керівника партії, чи партійну посаду, і претензій до нього щодо застосування адміністративних важелів немає, то він може зберігати за собою поєднання тої й іншої посади", - сказав він.
     
    На питання, чи будуть члени НСНУ, звинувачені в корупції відсторонені від керівництва партії і участі в передвиборчій кампанії, Безсмертний сказав, що "думки членів партії розділилися".
     
    Деякі члени виступали за те, що партія обов’язково має захищати тих, проти кого безпідставно висунуті звинувачення, в разі того, якщо суд і відповідні органи не доведуть вини", - розповів Безсмертний.
     
    Водночас, за його словами, у партії були ті, "хто казав про те, що ці люди мають дистанціюватися на період, поки іде слідство по справі, дізнання щодо реальності чи не реальності звинувачень, які прозвучали".
     
    "Інтегративний підсумок був такий, що для того, щоб партія зміцнювала свої ряди, була разом, вона не може без реальних доказів пред’являти претензії до членів партії, входить він в керівництво партії чи ні", - сказав Безсмертний.
     
    Говорячи про питання відділення бізнесу від влади, Безсмертний зазначив, що "заява про те, що бізнесмени не можуть бути урядовцями, не витримує елементарної критики".
     
    "Урядовці не мають права займатися бізнесом, і я на цьому акцентую. Але сьогодні дуже складно людині, яка не має досвіду політичної діяльності, громадської, суспільної, бізнесової, працювати на тих чи інших посадах в уряді", - сказав він.
     

    Українська правда
     
     


    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.