• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Новая власть ничем не отличается от прошлой, или государственные фальсификации начинаются с районных
    Опубликовано: 2005-12-23 15:26:00
    В редакцию ELCOMART Выборы 2006 с неизвестного адреса пришло интересное письмо, текст которого без изменений представлен ниже. В нем идет речь о возможных фальсификациях на парламентских выборах 2006 года. Мы не отвечаем за содержащуюся в этом материале информацию, но, все-таки, решили представить это письмо общественности. Пусть читатель сам сделает вывод.  
     
    Цими днями в обласній, міських та районних радах відбулися сесійні засідання, на яких головним на порядку денному стояло питання про утворення територіальних виборчих комісій. Його вирішували і на 4 пленерному засідання Мукачівської районної ради. Перед початком засідання депутат Олександр Хайнас запропонував запросити до сесійної зали представників політичних партій – учасників виборчого процесу. На що головуючий – голова райради Іван Михайло поінформував депутатів, що всі зацікавлені сторони були запрошені. На це «зацікавлені сторони», зокрема, керівники районних осередків партій Народної, «Союз», регіонів здивовано переглянулися.
     
    За словами головуючого заяви на участь в територіальній виборчій комісії подали 20 політичних партій, однак запропонував подання від Народного блоку Литвина відхилити, оскільки Народна Партія не є в списку зареєстрованих міськрайонним відділом юстиції. На це депутат Хайнас пред’явив головуючому і присутнім копію свідоцтва про реєстрацію. Однак керівникові району вона не сподобалась неякісним друком і він зажадав оригіналу. Із зали почулося: «а чи завірена копія нотаріусом?»… Довелося членам Народної Партії терміново вирушати в партійний офіс за оригіналом. А тим часом сесія вирішила перейти наразі до розгляду другого питання порядку денного про зміни в районному бюджеті. Тут керівник фракції «Нашої України» Михайло Мотильчак зажадав, щоб представники партій і преса покинули зал засідань. Заступник голови райради Степан Сікора пояснив це тим, що в райраді акредитовані тільки газета «Старий замок» і ТРК «М-студіо». А вони, як відомо, представляють одну політичну силу. У такому разі говорити про чесність і прозорість нової влади зайве.
     
    Коли ж голова районної організації Народної Партії Ігор Герей представив необхідний документ, головуючий змилостивився прийняти його, мовляв, хай не кажуть, що це питання виникло з політичних міркувань… А тим часом С.Сікора, сидячи в президії, виступав у ролі… фотокора, знімаючи зал і окремих депутатів. Чим не «ноу-хау»? Депутат Хайнас оприлюднив заяву керівників чотирьох політичних партій, які закликали депутатів демократично підійти до формування Мукачівської районної територіальної виборчої комісії, не піддаватись на тиск керівництва райради і обрати керівників і членів тервиборчкому через жеребкування. Як виявилося згодом депутати райради мали свої міркування і майже одностайно проголосували за відкрите голосування по кандидатурам.
     
    Перед початком сесійного засідання депутат райради не одного скликання впевнено назвав прізвища тих, кого буде обрано. А на запитання, на чому ґрунтується така впевненість, відповів запитанням: подивіться на склад депутатів, більшість або вихідці з однієї комерційної структури, що уособлює помаранчеві ідеї, або досі працюють в ній, а також чиновники, призначені владною партією. То ж за кого вони голосуватимуть? За того, кого їм вкажуть. І депутат не помилився.
     
    Одностайно з одним голосом «проти» новим головою тервиборчкому обрано Марію Боднар з партії «Реформи і порядок», її заступником – Василя Мацейка з Демократичної партії, секретарем – Мар’яну Вовк з партії національно-економічного розвитку. Помилявся, схоже, Олександр Хайнас, коли заявляв, що це питання винесено на сесію без обговорення. Адже важко повірити, що більш як 50 депутатів такі одностайно у виборі одного з кількох кандидатів, якщо головуючий, приміром, зачитував коротенькі біографії обраних вже після голосування. Можна припустити, що більшості депутатів ці прізвища донедавна нічого не говорили. Одностайно відхилили депутати і пропозицію від Народної Партії включити до списку кандидатів на заступників або секретарів тих, хто не пройшов на посаду голови. Знову виникають підозри в заздалегідь розробленому сценарії.
     
    ELCOMART Выборы 2006
     
     Обсудить на форуме Силы Народа
     

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.