• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Виборчі бюлетені друкуватимуть довше аніж планували, але 26 березня їх вистачить на всіх
    Опубликовано: 2006-01-16 09:44:00

    Голова Центральної виборчої комісії Ярослав Давидович зацікавився поліграфією. У ЦВК заявляють - наявність 45-ти учасників парламентських перегонів ускладнить друк бюлетенів. Процес їх виготовлення буде довшим, ніж планувалося. Однак Давидович запевняє - 26 березня кожен українець, що має право голосу, обов'язково отримає 80-сантиметровий папірець.

    Тонкощі поліграфічного мистецтва - необов'язковий навчальний предмет для голови ЦВК. Ярослав Давидович за рік перебування на цій посаді, добре знає, що таке горизонтальний та вертикальний друк.


    Ярослав Давидович, голова ЦВК:
    - 45 у списку політичних сил. Це ускладнює роботу по виготовленню бюлетенів. Нам доведеться застосувати іншу технологію друкування. Бюлетень буде 80 см. На одному листку - завжди друкувалося по 3, зараз по 5. Часу не буде вистачати.


    Виборців, які 26 березня отримають на руки рулон паперу, навряд чи втішить, що він, за оцінкою голови ЦВК, ексклюзивний. До того ж, із водяними знаками та бавовняними нитками. Перелік із майже півсотні партій та блоків у алфавітному порядку - справа лише для політично свідомих. Лікбезом займеться Комітет виборців України. Політичні партії зберуть докупи, за принципом однаковості програм.


    Олександр Черненко, Комітет виборців України:
    - Буде аналітичною групою визначатися коло питань, яке стосується різних аспектів. ЄЕП чи НАТО, приватизація чи реприватизація. Щоб кожна рейтингова партія дала чітку відповідь на це питання.


    Збільшення учасників парламентських перегонів із 33 - на виборах-2002, до 45 - це не елемент свідомих маніпуляцій із виборцями. Така думка політичних експертів. Амбіції в політиків зросли, а от креативу - не додалося.


    Володимир Полохало, політичний експерт:
    - Свого часу справді такі поняття, як "демократичний". "Трудовий", "народний", "Ліберальний" - вони були ключовими в утворенні партії і могло привернути увагу виборців. Тобто назвою. Були випадки, коли соціологи придумували партію з красивою назвою, та включали її у список для опитування і вона отримувала 4-5% за рахунок назви. А сьогодні творці назв і блоків не побачили, що суспільство розуміє, що назва нічого не варта.


    Допомогти виборцям розібратись у розмаїтті виборювачів їхніх симпатій, покликані державні друковані ЗМІ. Закон зобов'язує їх надрукувати передвиборні програми всіх партій та блоків. Утім, це політичне чтиво - для справді політично свідомих виборців.


    5 канал

    «Обсудить на форуме Силы Народа»




    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.