• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • ЦВК: Через посилення кримінальної відповідальності на цих виборах - є факти, коли на засіданнях члени окружкомів відмовлялися складати присягу
    Опубликовано: 2006-01-30 09:07:00

    За законом, саме до сьогоднішнього дня усі окружні виборчі комісії мали провести перше засідання. Більшість із цим впоралися. До роботи взялися майже всі окружні виборчі комісії, щоправда - із деякими складнощами. Про це країну повідомив Ярослав Давидович, голова ЦВК.

    Подалі від спокуси та лиха: потенційні члени окружкомів не бажають працювати на виборах. Адже лише за один загублений чи зіпсутий папірець можна загреміти під кримінал. У ЦВК кажуть, що через посилення кримінальної відповідальності на цих виборах - уже є факти, коли на перших засіданнях члени окружкомів відмовлялися складати присягу, а отже - працювати у комісіях.

    Андрій Магера, член ЦВК:
    - Верховна Рада внесла зміни до кримінального кодексу, яким встановила кримінальну відповідальність за втрату чи пошкодження виборчої документації. За це нестиметься сувора відповідальність - включно із позбавленням волі. Щодо фактів відмови від участі у виборчих комісіях, то такі факти, на жаль, мають місце.


    Крім самих членів комісій, у дефіциті - гідні приміщення та комп`ютери. На селекторній нараді, у віртуальному режимі настанови та докори голови Центрвиборчкому слухали члени окружкомів з усієї України. За погане облаштування приміщень окружкому особливо дісталося владі міста Цюрюпінськ.


    Ярослав Давидович, голова ЦВК:
    - Спрацювали, як кажуть - нижче плінтуса! для 187 комісії - я прошу сказати, де це є (Цюрюпінськ! Цюрюпінськ! - голос.) - виділили складське приміщення, яке завалене інвентарем. Це до якої низості вже треба дійти, щоб окружну виборчу комісію розташувати там! шановні панки, які там присутні з облдержадміністрації, я сьодні буду мати зустріч із Президентом, і саме з цього питання я розпочну розмову!


    Зате махінацій із фінансами, як під час минулої президентської кампанії - цього разу не буде, запевняє Ярослав Давидович. Гроші посилено пильнуватимуть профільні відомства, кажуть у мінфіні.


    Володимир Матвійчук, заступник міністра фінансів:
    - Ніяких якихось нових розроблених процедур не буде. В принципі вони давно є. Мова йде лише про одне - що треба їх дотримуватися всього-навсього. Бєспрєдєла не буде.
    У лютому працівників окружних комісій довчать на спеціальному семінарі. А до цього часу - настанова голови ЦВК: працювати без вихідних. І не соромитися телефонувати до членів Центрвиборчкому за консультаціями навіть уночі. Адже вони все-одно не сплять.

     
    Ольга Сніцарчук, Тарас Бурмич, 5 канал

    «Обсудить на форуме Силы Народа»



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.