• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • У Національній опері України 12 травня відбудеться благодійний вечір «Промінь надії» на підтримку хворих на розсіяний склероз
    Опубликовано: 2006-04-19 17:43:00

    12 травня 2006 року в Національній опері України за участю всесвітньовідомого музиканта Володимира Співакова та камерного оркестру «Віртуози Москви» відбудеться благодійний вечір «Промінь надії» на підтримку хворих на розсіяний склероз.

    Проведення цієї акції було ініційовано Всеукраїнською громадською організацію «Асоціація інвалідів розсіяного склерозу», підтримано Міністерством охорони здоров’я України та Міжнародним благодійним фондом «Україна 3000».

    Більшість людей в Україні про розсіяний склероз знають мало, або не знають нічого. Між тим, ця хвороба являє собою найпоширенішу нетравматичну причину інвалідизації людей молодого, середнього, а в останні роки і дитячого віку, що переводить її  з суто медичної проблеми до рангу соціально-економічної.

    Саме слово «розсіяний» означає, що у хворих виникають численні вогнища уражень в центральній нервовій системі, внаслідок чого виникають множинні порушення її функцій: зниження гостроти зору, відчуття «туману» перед очима; слабкість у м'язах, хиткість ходи, вимови тощо. Рівень інтелекту хворих залишається на високому рівні.

    За даними Міністерства охорони здоров’я, в нашій країні на розсіяний склероз хворіють понад 18 тисяч чоловік. З огляду на особливість клінічної картини захворювання та значну кількість випадків, коли ще неможливо остаточно встановити діагноз, або хвороба ще не проявила себе в повному об'ємі, можна припустити, що таких пацієнтів у нашій країні значно більше.  Таким чином, якщо не прийняти адекватних заходів, ситуація в Україні  буде неухильно ускладнюватись за рахунок зростання кількості інвалідів з приводу розсіяного склерозу. Це призведе до збільшення економічних втрат від непрацездатності та витрат на їх лікування.

    Рання прогресуюча інвалідизація людей молодого віку лягає важким тягарем на плечі родичів, руйнує сім’ї, забирає цінних робітників. Сьогодні, на жаль, не існує засобів, що гарантують повне вилікування, однак, в усіх країнах стандартом терапії є застосування ліків, що гальмують процес інвалідизації, зменшують кількість загострень, позитивно впливають на перебіг захворювання.

    Досвід використання сучасних препаратів для лікування розсіяного склерозу в Україні досить обмежений, що зумовлено їх високою вартістю. Але, навіть за таких умов, попередні результати свідчать про покращання або стабілізацію стану пацієнтів, які потребують продовження терапії, але, на жаль, не мають такої фінансової можливості.

    Прес-служба МОЗ



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.