• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Споживчі настрої українців у вересні різко погіршилися – дослідження Info Sapiens
    Опубликовано: 2024-10-15 18:21:56

    У вересні 2024 року споживчі настрої українців продемонстрували значне зниження. Загальний індекс споживчих настроїв впав на 7,4 пункти, склавши 72,6 п. Зниження зафіксовано у всіх складових індикатора, за винятком індексу поточного особистого матеріального становища.

    Про це йдеться у дослідженні Info Sapiens "Споживчі настрої в Україні".

    Індекс поточного становища знизився до 55,9 п., що на 2,3 п. нижче за показник попереднього місяця. Попри це, індекс поточного особистого матеріального становища зріс на 0,5 п., досягнувши 50,1 п. Натомість, індекс доцільності великих покупок впав на 5 п., зупинившись на рівні 61,6 п.

    Економічні очікування населення теж зазнали помітного зниження. Індекс економічних очікувань зменшився на 10,9 п. і становить 83,8 п. Зокрема, українці стали більш песимістично оцінювати майбутнє свого матеріального становища: відповідний індекс впав на 9 п. до 81,1 п.

    Очікування щодо розвитку економіки країни протягом найближчого року знизилися на 13,5 п., досягнувши 70,5 п. Крім того, очікування стосовно економічного розвитку країни на найближчі п'ять років зменшилися на 10 п. та становлять 99,6 п.

    Серед інших важливих показників: індекс очікуваної динаміки безробіття зріс на 1,8 п. і становить 120,6 п., індекс інфляційних очікувань піднявся на 4,6 п. до 187,7 п., а девальваційні очікування збільшилися на 7,2 п., досягнувши 169,7 п.

    Аналітики Info Sapiens зазначають, що споживчі настрої в Україні продовжують демонструвати нестабільність. Після двох місяців відновлення індекс знову показує негативну динаміку, що свідчить про погіршення очікувань щодо економічної ситуації. Хоча поточне матеріальне становище громадян майже не змінилося, саме економічні очікування стали основним фактором, що вплинув на негативну динаміку загального індексу.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.