• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Ціни зростатимуть і надалі: у НБУ розповіли, чому пришвидшилася інфляція
    Опубликовано: 2024-10-14 18:27:15

    Фактичні темпи зростання цін були вищими за прогноз Національного банку України через пришвидшення продовольчої інфляції, яка зумовлена обмеженою пропозицію окремих продуктів на ринку.

    Про це повідомляє пресслужба НБУ.

    У регуляторі нагадують, що у вересні 2024 року споживча інфляція в річному вимірі  пришвидшилася до 8,6% з 7,5% у серпні. У місячному вимірі ціни зросли на 1,5%. Про це свідчать дані, опубліковані Державною службою статистики України.

    Зазначається, що фундаментальний інфляційний тиск також посилився сильніше, ніж прогнозувалося. Так, показник базової інфляції у вересні зріс до 7,3% з 6,5% у серпні.

    "Така динаміка зумовлювалася подорожчанням оброблених продуктів харчування під впливом більшої вартості продовольчої сировини, а також подальшим зростанням виробничих витрат, зокрема на енергозабезпечення та оплату праці. Підтримували ціновий тиск і ефекти перенесення від послаблення обмінного курсу гривні в попередні місяці", - підкреслюють в НБУ.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.