• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Японія готує для України новий пакет енергетичної допомоги
    Опубликовано: 2024-09-29 11:10:51

    Під час зустрічі президента України Володимира Зеленського з прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою на полях Генеральної Асамблеї ООН останній оголосив про підготовку Японією чергового пакету енергетичної допомоги для України.

    Про це повідомляє Офіс президента.

    Згідно з повідомленням, Зеленський розповів представнику Японії про актуальну ситуацію в енергетиці. В свою чергу Фуміо Кішіда заявив, що Японія готує новий пакет енергетичної допомоги, до якого увійдуть трансформатори, генератори та інше обладнання.

    Зокрема, президент України подякував Японії за фінансову та гуманітарну допомогу на суму понад 12 млрд євро, а також за підтримку санкцій проти РФ. Глава держави наголосив, що важливо продовжувати роботу з блокування всіх шпарин, які Росія використовує для обходу санкцій.

    Також глава держави відзначив очільника уряду Японії орденом Ярослава Мудрого І ступеня.

    "Дуже радий нашій зустрічі. І ця нагорода не тільки від мене – від усього українського народу. Ми дуже вдячні за таку сильну підтримку України, українців із самого початку повномасштабного вторгнення", – сказав президент України.

    Крім того, на зустрічі політики обговорили співпрацю з партнерами у G7 та ЄС для створення практичного механізму, який дасть змогу отримати 50 млрд доларів коштом заморожених російських активів.

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.