• Главная
  • ЛЕНТА НОВОСТЕЙ
  • АРХИВ
  • RSS feed
  • Укроборонпром у 2023 році показав найбільший у світі ріст доходів в ОПК, увійшовши в топ-50: хто ще в рейтингу
    Опубликовано: 2024-08-09 11:21:01

    Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" вперше увійшло до топ-50 компаній галузі з найбільшими доходами в світі. В цьогорічному рейтингу виробників військової техніки від Defense News, який загалом нараховує 100 позицій, українська держкомпанія піднялася з 65-го на 49-е місце.

    При цьому з усієї сотні найбільших оборонних компаній світу саме виручка "Укроборонпрому" зросла у 2023 році найшвидше - на 72% (до 2,207 мільярда доларів проти з 1,285 мільярда в 2022 році).

    Як прокоментував міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін у своєму Telegram-каналі, перше півріччя 2024 року показало, що темпи зростання підтримуються й у поточному році.

    Втім, він наголосив, що потрапляння у жоден рейтинг не є наразі ціллю "Укроборонпрому", а сам бурхливий розвиток компанії спричинений саме критичною необхідністю - війною з Росією.

    "Ціль усієї української оборонки одна — виробляти якомога більше зброї для Сил оборони, виробляти її якнайшвидше та максимально якісно, адаптуватися та модернізуватися щохвилини, щоб зберегти життя наших воїнів та зробити усіх росіян, які вторглися на нашу землю, хорошими росіянами. Швидко, якісно та ефективно", - написав чиновник.

    За його словами, рейтинг показує, що саме оборонна промисловість стане одним з найважливіших експортних напрямків української економіки й "після перемоги саме Україна стане новим арсеналом вільного світу".

    Інф. delo.ua



    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с ELCOMART.COM активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM" обязательна.



    info@elcomart.com
    При использовании материалов сайта в электронном виде активная ссылка на elcomart.com обязательна.